Libya’da öldürülen İtalyanların naaşı Roma’da

Libya’da öldürülen İtalyanların naaşı Roma’da

- Libya'da geçen yaz kaçırılan ve geçen hafta hayatlarını kaybeden İtalyanların naaşı memleketlerine getirildi

ROMA (AA) – Libya’da geçen yaz kaçırılan dört İtalyan vatandaşından hayatını kaybeden ikisinin cenazeleri ülkelerine getirildi.

İtalyan Bonatti firması için başkent Trablus’a 60 kilometre uzaklıktaki Mellitah gaz arama-çıkarma sahasında çalışırken geçtiğimiz temmuz ayında kaçırılan Salvatore Failla, Fausto Piano, Filippo Calcagno ve Gino Pollicardo’dan, geçen hafta Sabrata bölgesinde çıkan çatışmada yaşamlarını yitiren Failla ve Piano’nun cenazeleri, Roma’ya getirildi.

İtalyan hava kuvvetlerine ait C-130 askeri nakliye uçağı ile gece yarısı Roma Ciampino havaalanına ulaştırılan iki İtalyan teknisyenin naaşlarını aileleri ve İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni karşıladı.

Bakan Gentiloni, İtalyan teknisyenlerin cenazelerini ölümlerinden ancak bir hafta sonra Roma’ya getirebilmelerini Libya’da uzun süren ve kendileri için üzücü olarak tanımladığı bürokratik işlemlere bağladı.

Bu arada, hayatını kaybeden Failla’nın eşi Rosalba yaptığı bir açıklamada, İtalyan hükümetini, "sevdiklerini kurtarmak için yeterli çabayı göstermemekle" suçlamıştı.

Failla ve Piano ile birlikte kaçırılan diğer iki İtalyan teknisyen; Filippo Calcagno ve Gino Pollicardo ise hafta başında sağ olarak esaretten kurtarıldıktan sonra Roma'ya getirilmişti.

Öte yandan, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de Libya’ya dış müdahale konusunda L’Unita gazetesine verdiği demeçte, “Hükümet, ulusal güvenlik güçlerimizi, gereksiz tehlikelere, maceralara sürüklemeyecek” dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :