Libya-Çad sınırında hava saldırısı

Libya-Çad sınırında hava saldırısı

Libya’da General Hafter'e bağlı savaş uçakları, Çad-Libya sınırında bulunan Çad Demokrasi ve Kalkınma Güçleri Birliği'ne bağlı bir grubu hedef aldı

BİNGAZİ (AA) - Libya’da General Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının, Çad sınırında bulunan Çad Demokrasi ve Kalkınma Güçleri Birliği'ne (UFDD) bağlı "Uzlaşı ve Alternatif Cephesi" adlı militan gruba hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Hafter’e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed es-Semravi, düzenlediği basın toplantısında, saldırıda Uzlaşı ve Alternatif Cephesi adlı militan grubun hedef alındığını doğruladı.

Semravi açıklamasında, "Komşu ülkelerin güvenliğini tehdit eden bütün silahlı örgüt ve grupları hedef alacağız. Bu bizim görevlerimiz arasındadır." ifadesini kullandı.

Öte yandan Libya basınına yansıyan haberlerde, söz konusu saldırının geçen cumartesi gerçekleştiği ve saldırı sonucu 1 militanın öldüğü, iki kişinin ise yaralandığı belirtildi.

"Uzlaşı ve Alternatif Cephesi" mensubu militanlar ve hükümet güçleri arasında Çad'ın başkenti N'Djamena'nın denetimini ele geçirmek için Mayıs 2008'de yaşanan çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :