Liberal Düşünce Kongresinde gündem "15 Temmuz" olacak

Liberal Düşünce Kongresinde gündem "15 Temmuz" olacak

Liberal Düşünce Topluluğunca 22-23 Ekim tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek Liberal Düşünce Kongresinde, halkın 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği direniş ve sonrasında Batı medyasının sergilediği tutum tartışılacak- Liberal Düşünce Topluluğu Genel Se

ANKARA (AA) - KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Liberal Düşünce Topluluğunca (LDT) 22-23 Ekim tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek Liberal Düşünce Kongresinde, halkın 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği direniş ve sonrasında Batı medyasının sergilediği tutum tartışılacak.

LDT Genel Sekreteri Özlem Çağlar Yılmaz, Ankara'da 22-23 Ekim tarihlerinde düzenleyecekleri Liberal Düşünce Kongresi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasında yaşanan siyasi ve iktisadi faktörleri anlamanın önemine dikkati çeken Yılmaz, "Özgürlük, demokrasi ve hukuk devletinin önemini Türkiye'ye sürekli hatırlatan Batı medyasının, 15 Temmuz gecesi ve daha sonrasında Türkiye demokrasisini desteklemekte çok çekingen kaldığını gördük." dedi.

İnsanların gösterdiği kahramanca mücadeleye karşı neden sessiz kalındığının tartışılması gerektiğini belirten Yılmaz, kongrede bu konuyu ele alacaklarını söyledi.

Yılmaz, Müslüman ülkelere veya İslami dindar hassasiyeti olan, demokratik yollarla seçilmiş meşru iktidarlara karşı Batılı devletlerin tutumunu değerlendirmeyi tarihsel bir perspektif açısından önemli gördüklerini belirtti.

- AA'nın fotoğrafları kongrede sergilenecek

Türkiye'deki insanların artık yirmi yıl öncesinin sosyal ve iktisadi şartlarında yaşamadığına dikkati çeken Yılmaz, "Zenginlik ve refah, Türkiye'nin her yerine yayılmış durumda. Türkiye'nin özellikle son 15-20 yılda uyguladığı serbest rekabet ve piyasa ekonomisi uygulamalarının sonuçlarına bakmak gerekiyor. AK Parti'nin ulaşım, eğitim, sağlık sektörlerini rekabete açması ve bu alanda doğrudan hayatımıza yansıyan değişiklikleri görmek çok önemli." dedi.

Altyapı yatırımlarının, refahın ve zenginliğin her yere yayılmasının, insanların kolaylıkla ticaret yapmasını sağladığını anlatan Yılmaz, sadece Türkiye içerisinde değil, batı dışında doğuya da açılarak hem toplumsal hem iktisadi ilişkilerin geliştiğinin altını çizdi.

Yılmaz, "Bu ülkede yaşayan insanlar olarak bu özgüven ile sahip olduğumuz iktisadi imkanları devam ettirmeyi arzu ediyoruz. 15 Temmuz kalkışması, bütün bu refahın kesilecek olması, eski fakir günlere, en temel özgürlüklerimizin önüne geçildiği çorak ortama dönme tehlikesi demekti. Bu darbe teşebbüsüne karşı toplumun direnişinin arkasındaki motivasyonları anlamak çok önemli. Kongrede bunları da tartışacağız." diye konuştu.

Kongrede, öğrenciler arasında düzenlenen "15 Temmuz ve Demokrasinin Türkiye İçin Anlamı" konulu yazı yarışması ödül töreninin de gerçekleştirileceğini vurgulayan Yılmaz, kongrenin herkese açık olacağını söyledi.

Liberal Düşünce Kongresinde, Anadolu Ajansının (AA) 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin fotoğrafları da sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :