Le Pen'in Lübnan müftüsüyle başörtüsü krizi

Le Pen'in Lübnan müftüsüyle başörtüsü krizi

Lübnan Müftülüğü, aşırı sağcı Fransız siyasetçi Le Pen'in başörtüsü takmayı reddederek müftülüğü terk etmesini "uygunsuz davranış" olarak nitelendirdi

BEYRUT (AA) - Lübnan Müftülüğü, Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen'in müftülük ziyareti sırasında başörtüsü takmayı reddetmesini "uygunsuz davranış" olarak niteleyerek yaşananlardan üzüntü duyulduğunu açıkladı.

Lübnan Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, ziyaret sırasında Le Pen'in "protokol gereği olan başörtüsünü takmaya karşı çıktığı ve müftülüğü terk ettiği" belirtildi. Söz konusu davranışın "uygunsuz olduğu ve yaşananlardan üzüntü duyulduğu" kaydedildi.

Açıklamada, Le Pen'in müftülüğün protokol kuralları konusunda önceden bilgilendirildiği vurgulanırken, "Protokol kararlarıyla paralel olarak Marine Le Pen'in müftü ile görüşmesinde başını kapatması gerekiyordu. Ancak Le Pen, görüşme için müftülüğe geldiğinde yetkililerin uyarılarına rağmen başörtüsü takmayı reddetti." ifadeleri kullanıldı.

Lübnan'daki temasları kapsamında bu sabah Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan ile bir araya gelmesi öngörülen Le Pen, görüşme öncesinde başörtüsü takmasının istenmesine karşı çıkmıştı. "Mısır'daki Ezher Şeyhi ile görüştüğümde de başörtüsü takmadım, şimdi de takmayacağım." diyen Fransız siyasetçi, müftülüğü terk etmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :