KYK yurtlarındaki asansör sözleşmeleri mercek altına alındı

KYK yurtlarındaki asansör sözleşmeleri mercek altına alındı

Bakan Bak, yurtlardaki asansörlerde güvenlik önlemlerinin bulunduğunu vurgulayarak, asansörlerde karekod uygulamasının başlatılacağını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son zamanlarda Bakanlığa bağlı yurtlarda yaşanan asansör kazalarıyla ilgili konuşan Bak, yurtlardaki asansörlere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte karekod uygulaması getireceklerini açıkladı. Bu sayede öğrencilerin, asansörlerin tipi, bakım tarihi gibi önemli bilgileri şeffaf bir şekilde görebileceğini belirtti.

Bakan Bak, "Karekodların yerleştirilmesi çok kısa süre içinde tamamlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen mühendisler, yurtları tek tek dolaşıp asansör sistemlerini kontrol ediyor" dedi. Asansörlerin tipi ve bakım durumunun karekod üzerinden görülebileceğini ifade eden Bak, söz konusu bilgilerin öğrencilere şeffaf bir şekilde sunulacağını belirtti.

Ayrıca, Bakan Bak, asansör sözleşmelerinin incelendiğini ve Aydın'daki bir asansör kazasıyla ilgili adli soruşturma kapsamında 3 kişinin tutuklandığını ifade etti. İdari soruşturma ise Bakanlık müfettişleri tarafından yürütülüyor.

Bakan, asansörlerde güvenlik tedbirlerinin bulunduğuna vurgu yaparak, "Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor" şeklinde konuştu.

Bakan Bak, güvenlik önlemlerinin alındığını vurgulayarak, öğrenci yurtlarındaki asansörlerin düzenli bakım ve kontrollerinin devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.