KYK yurtlarında "beş yıldız" konforu

KYK yurtlarında "beş yıldız" konforu

Üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK)yeni yurtları, sunduğu imkanlarla otel konforunu aratmıyor- İçinde buzdolabı, banyosu, çalışma masası ve kıyafet dolabı bulunan 2-3 kişilik odalarda,

İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN - Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlar, üniversite öğencilerine "beş yıldız" konforunda hizmet sunuyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, üniversite yerleştirme sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından yüksek öğretime adım atan öğrencileri ve ailelerini yurt telaşı sardı. Yaşadığı şehrin dışındaki bir üniversiteye yerleşen gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara müracaat etmeye başladı.

Yoğun başvuru olduğu belirtilen devlet yurtları, sunduğu imkanlarla hem burada kalacak öğrencilerin hem de çocuklarından ayrılacak ailelerin içini rahatlatıyor.

Yenilen ya da kapasitenin artırılması hedefi doğrultusunda yeni yapılan yurtlar, otel rahatlığı sunuyor.

Daha önce 8-10 kişilik koğuş sistemine sahip yurtlar, artık en fazla 4 kişilik odalarda hizmet veriyor. Engelliler için özel tasarlanmış odaların da bulunduğu yurtlarda, 2 ya da 3 öğrenci de bir odayı paylaşabiliyor.

Her odada banyo, buzdolabı, çalışma masası ve kıyafet dolabı yer alıyor. Yurtlarda ortak kullanımda çamaşır makineleri ve ütü odaları da bulunuyor. Ayrıca öğrencilere ücretsiz kablosuz internet, 24 saat sıcak su gibi olanaklar da sağlanıyor.

Yurtlarda odaların dışında spor, sanat ve kişisel gelişim faaliyetleri için salonlar da bulunuyor.

-"Aile sıcaklığında..."

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir İl Müdürü Yakup Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KYK yurtlarının ekonomik olmasının yanı sıra sağladığı hizmetlerle de tercih edilir hale geldiğini belirtti.

Yurtları gören ailelerin memnuniyetlerini aktardığını anlatan Karaca, şöyle devam etti:

"Eski yurtları düşünen aileler, okudukları dönemdeki ranzalı koğuş sistemini, banyo için sıraya girdikleri yurtları hatırlıyor. Şimdi 2-3 kişilik odalar, ayrı ders çalışma salonları, banyolar oda içinde, 24 sat sıcak su... Yemekhanemiz lüks restoran konforunda en ucuz yemeği veriyor, diyetisyen ve gıda mühendisleri kontrolünde. Yeni yurtları gören aileler rahatlıyor. Eski anlayıştaki ranza sistemli yurtlar kalmadı. Lüks, 5 yıldızlı otel konforunda, aile sıcaklığında yurtlarımız var. Ailelerin hiç bir sıkıntısı olmasın."

- "Yurtlar, sadece ilk yıl kalınacak geçici yer olmaktan çıktı"

Karaca, geçmiş yıllarda aile ve öğrencilerin "ortamı tanıyana kadar devlet yurdunda kalınır, sonra daha rahat etmek için başka yere çıkılır" düşüncesine sahip olduğunu aktararak, bu düşüncenin de yeni yurtlarla değiştiğini vurguladı.

Bu düşünce nedeniyle geçmişte akademik yılın başladığı günlerde tüm odaların dolu olmasına rağmen bir kaç ay sonra odaların boşaldığını ifade eden Karaca, "Şimdi bu anlayış değişti. Mesela geçen yıl dönem sonuna kadar bir kişilik yer yoktu. En iyi hizmeti biz veriyoruz iddiasındayız." dedi.

Yurt başvurularının 22 Ağustos saat 23:59'a kadar e-devlet üzerinden yapabileceğini hatırlatan Yakup Karaca, başvuruların hızlı bir şekilde sonuçlandırılacağını, öğrenciye kalacağı yurt, oda, yatak bilgisinin mesaj olarak iletileceğini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :