KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak 2019? Devlet yurdu başvuru tarihleri belli oldu!

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak 2019? Devlet yurdu başvuru tarihleri belli oldu!

YKS tercihlerinin belli olmasının ardından üniversitelere yerleşenler ivedilikle KYK yurt başvuruları için aramalara başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yaptığı duyuru ile yurt başvuru tarihlerini paylaştı.

Günlerdir beklenen haber Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nde geldi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yaptığı duyuru ile yurt başvuru tarihlerini paylaştı. YKS 2019 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen bir tarih detayı daha da böylelikle açıklanmış oldu. Peki 2019 KYK yurt başvurular ne zaman? Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi KYK yurt başvuru tarihlerini paylaşarak "Sevgili öğrenciler T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuruları 19 Ağustos’ta başlıyor." şeklinde duyuru yaptı.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları 19-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.