"Kuzey Kıbrıs'ın sağlık adası olması için çalışıyoruz"

"Kuzey Kıbrıs'ın sağlık adası olması için çalışıyoruz"

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Savaşan:- "Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminin bütün dallarında hizmet vermesi ve bir sağlık adası haline gelebilmesi için çalışıyoruz"- "KKTC’nin dünyada tanınarak kendi ayakları ü

LEFKOŞA (AA) - MURAT DEMİRCİ - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs'ın sağlık turizminin bütün dallarında hizmet vermesi ve bir sağlık adası haline gelebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Savaşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin çağın ve geleceğin tartışmasız ana sosyoekonomik sektörlerinin başında geldiğini belirterek, 1950’de 25 milyon olan uluslararası turist sayısının 2016’da 1,2 milyarı geçtiğini, 2017’nin ilk altı ayında ise 598 milyonu aştığını belirtti. Savaşan turist sayısının 2030’a kadar 1,8 milyara ulaşmasının beklendiğini anlattı.

YDÜ’nün KKTC’de alternatif turizm türlerinin gelişmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunması için dünyanın dört bir yanında tanıtım faaliyetleri yürüttüğünü dile getiren Savaşan, başta sağlık olmak üzere alternatif turizm türlerinin kitle turizmine göre çok daha fazla katma değer yarattığını ifade etti.

Savaşan, artık dünyanın pek çok ülkesinin sağlık turizimine önem verdiğini belirterek, ülkeye sağlık turizmi için gelen turistin, tatil için gelen turisten neredeyse 10 kat daha fazla katma değer kazandırdığına işaret etti.

KKTC'de başta özel hastaneler olmak üzere tüp bebek merkezlerinin de sağlık turizminin en önemli alanlarından biri olan medikal turizmde önemli rol oynadığına dikkati çeken Savaşan, "Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminin bütün dallarında hizmet vermesi ve bir sağlık adası haline gelebilmesi için çalışıyoruz." dedi.

Kuzey Kıbrıs’da sağlık turizminin gelişmesinin Türkiye’de olduğu gibi bu alanın teşvik edilmesi ve denetlenmesiyle mümkün olabileceğine işaret eden Savaşan, "KKTC'nin sağlık turizminde hak ettiği payı alması ve KKTC’nin dünyada tanınarak kendi ayakları üzerinde durması için sağlık turizmi çok önemli bir fırsat sunuyor." diye konuştu.

- KKTC'ye 50'den fazla ülkeden sağlık turisti geliyor

Savaşan, "KKTC'ye Güney Kıbrıs Rum kesimi dahil 50'den fazla ülkeden sağlık turisti geldiyor. Hedefimiz, 3 yılda ülkeye gelen sağlık turisti sayısını ve gelirini iki katına çıkarmak." dedi.

Gelecek 10 yılda sağlık amacıyla seyahat edeceklerin oranının dünya nüfusunun yüzde 5'ine ulaşmasının beklendiğine dikkati çeken Savaşan, dünya turizm gelirlerinin yıllık 1,2 milyar doları aştığını, bunun dünya gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 10’unu, küresel ticaretin yüzde 7’sini oluşturduğunu söyledi.

- Sağlık turizmine olan ilgi her geçen gün arttıyor

Sağlık turizmine olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Savaşan, dünyadaki değişimlere ve gelişmelere paralel olarak Kuzey Kıbrıs’da turizmin çeşitlendirilmesi ve ülke içi katmadeğerin artması için çalıştıklarını dile getirdi.

Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ta diğer özel sağlık kuruluşlarıyla bir yandan medikal turizmin gelişmesi için çalıştıklarını diğer bir yandan da yaşlı bakım turizminin geliştirilmesine ön ayak olduklarını belirtti.

Son yıllarda detoks tatil konseptine olan ilginin de arttığına dikkati çeken Savaşan, turistlerin, toksinlerden arınmak, rahatlamak, sağlıklı vakit geçirmek, egzersiz yapmak, arındırıcı diyet planlarını uygulamak ve akıllarını boşaltabilecekleri tatil arayışında olduklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :