Kuzey Irak'tan Şehit Haberi Geldi

Kuzey Irak'tan Şehit Haberi Geldi

Kuzey Irak'ta teröristler ile çıkan çatışmada Manisalı Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel şehit oldu. Haberi kamuoyuna Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar duyurdu.

Kuzey Irak'ta teröristler ile çıkan çatışmada Manisalı Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel şehit oldu.

Haberi kamuoyuna Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar duyurdu. Akar, Bakanlık adına yaptığı açıklamada, "Silah arkadaşımız, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde 28 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştur.

Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verildi.

CENAZESİ İKİNDİ NAMAZININ ARDINDAN TOPRAĞA VERİLECEK
Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kaplan Harekatında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel'in cenazesi bugün ikindi namazının ardından Manisa'nın Ahmetli ilçesinde toprağa verilecek.

MANİSA VALİSİ KARADENİZ DE MESAJ YAYINLADI

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de bir mesaj yayımlayarak şehide Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere Türk milletine başsağlığı diledi.

Vali Karadeniz mesajında, "Irak kuzeyinde gerçekleşen Pençe- Kaplan Harekatı esnasında 28.06.2020 tarihinde teröristlerle girilen çatışmada, ilimiz Ahmetli nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel'in şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim. Tüm milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

2019 NİSAN AYINDAN BERİ GÖREVDEYDİ

Şehit Yüksel'in 26 yaşında olduğu, 2019 yılının Nisan ayından bu yana Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi.

PENÇE-KAPLAN OPERASYONU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 17 Haziran'da yaptığı açıklamada Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine "Pençe-Kaplan Operasyonu" adıyla yeni bir harekat başlatıldığını duyurmuştu.

Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiği bildirilmişti.

1.jpg

Etiketler :