Kuzenlerin yüzü evde eğitim hizmetiyle gülüyor

Kuzenlerin yüzü evde eğitim hizmetiyle gülüyor

Van'da kısmi felçli 8 yaşındaki Eda ile 10 yaşındaki kuzeni Serkan Kaçka, aldıkları evde eğitim hizmetiyle yaşama tutunuyor- Anne Selma Kaçka:- "Kızımı bazen sırtımda, bazen tekerlekli sandalyeyle okula götürüyordum. Evde eğitim aldığı günden bu yana çocu

VAN (AA) - HAKAN SARI - Van'ın Saray ilçesinde kısmi felçli 8 yaşındaki Eda ile 10 yaşındaki kuzeni Serkan Kaçka, aldıkları evde eğitim hizmetiyle yaşama tutunuyor.

Çardak İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Eda ve Serkan Kaçka, hastalıkları nedeniyle okula gidemeyince, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan evde eğitim hizmetinden faydalanmaya başladı.

Eda ve amcasının oğlu Serkan Kaçka, bu sayede hem eğitimlerini aksatmıyor hem de öğretmenleri Hacer Parlak ile kurdukları güçlü iletişim sayesinde yaşama bağlanıyor.

Eda Kaçka'nın annesi Selma Kaçka, AA muhabirine, kızını daha önce kendi imkanlarıyla okula götürdüğünü söyledi. Geçen yıl bu konuda oldukça güçlük yaşadığını anlatan Kaçka, "Kızımı bazen sırtımda, bazen tekerlekli sandalyeyle okula götürüyordum. Evde eğitim aldıktan sonra çok rahatladım ve çocuğum daha rahat eğitim almaya başladı. Evde eğitim aldığı günden bu yana çocuklar hayata tutunmaya, yüzleri gülmeye başladı. Bu hizmeti verenlerden Allah razı olsun." dedi.

Öğretmen Hacer Parlak ise geçen yıl tanıştığı Eda ve Serkan'ın çok başarılı öğrenciler olduğunu ifade etti.

Bu eğitim öğretim yılının başından bu yana iki kuzene ders verdiğini belirten Parlak, şöyle konuştu:

"Serkan ve Eda gibi öğrencilere sahip olduğum için şanslıyım. Serkan derslere karşı çok ilgili ve azimli. Eda ise çok neşeli ve birçok konuda çok meraklı, araştırma yapmayı seviyor. Her öğrencinin eğitim görmesi haktır. Öğrencilerimiz bedensel engellerinden dolayı okula gelemiyorlar. Burada temel bilgileri vererek hayatlarında zorlanmamalarını hedefliyoruz. Eminim ki evde eğitim gören çocuklar kendilerini çok daha değerli hissediyorlar."

Saray Milli Eğitim Müdürü Elfesiyar Duyar, ilçede 4 öğrencinin evde eğitim hizmeti aldığını anlatarak "Bakanlığımız evde eğitim hizmetine büyük önem veriyor. Eğitimde bir ferdi bile feda edemeyiz. Öğretmenlerimiz, haftada 10 saat çocuklarımıza evinde eğitim veriyor." diye konuştu.

Eda Kaçka ise evde eğitim gördüğünü için mutlu olduğunu, öğretmeni ile derslerde çok eğlenceli vakit geçirdiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :