Kuvvetli yağışlar bitiyor! Aşırı sıcaklar geliyor! Konya'da son durum..

Kuvvetli yağışlar bitiyor! Aşırı sıcaklar geliyor! Konya'da son durum..

Yaz sağanakları ile geçen Haziran ayı yerini güneşli Temmuz'a bıraktı. Özellikle Karadeniz ve İç Anadolu'yu suya doyuran sağanaklar yerini güneşli havaya bırakırken hafta sonundan itibaren de sıcaklıklar artmaya başlayacak

Yaz sağanakları ile geçen Haziran, yerini güneşli Temmuz ayına bırakıyor. Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'i olumsuz etkileyen sağanaklar zamanla etkisini yitirirken hafta sonundan itibaren de sıcaklıklar artıyor.

Temmuz ayına girerken, yurdun birçok bölgesinde yer yer sel felaketlerine neden olan kuvvetli yağışlar etkisini yitirmeye başlıyor. Yağışların bitmesiyle Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde sıcaklıklar yeniden yükselecek.

YAĞIŞLAR BUGÜN BİTİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde etkili olan yağışlar bugün de etkisini devam ettirecek. Ancak yağışların 2 Temmuz Cumartesi günü itibarıyla yurdu terk etmesi bekleniyor.

AŞIRI SICAKLAR BAŞLIYOR

Önümüzdeki hafta sonundan itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının yükseleceği tahmin ediliyor. Birçok ilde kavurucu sıcaklıklar görülecek. Meteoroloji, Güneydoğu illeri başta olmak üzere birçok ile 'yüksek sıcaklık' uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları, özellikle Kıyı Ege illeri ile Güneydoğu illerinde yükselecek.

DIŞARIYA ÇIKARKEN DİKKAT

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte yükselmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle uzmanlar, özellikle çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanları uyarıyor. Uzmanlar, uzun süreli güneş temasından kaçınılmasını ve koruyucu giysilerle dışarıya çıkılmasını öneriyor.

KONYA BİR SÜRE DAHA AYNI SEVİYELERDE

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü son hava durumu tahminlerine göre ise bugün Konya'da hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 2 Temmuz itibariyle Konya da yağışlı havanın etkisinden çıkacak. Sıcaklıklar da hafta başından itibaren yükselmeye başlayacak.

KONYA SAATLİK ve 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

5-001.jpg

Bugün İç Anadolu geneli ile Konya'da yine sağanak geçişleri olacak. Bölgede sıcaklık 26-28 derece arasında. Hafta sonu yağışlı hava etkisini yitirecek ama rüzgar da sert esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava tahmini raporu ise bu şekilde paylaşıldı.

Resim

11.jpg111.jpg

paz.jpgpazart.jpg

1111.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.