Kuveyt'teki Yemen müzakareleri

Kuveyt'teki Yemen müzakareleri

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed:- "Yemen'deki durumu sadece müzakerelere katılanlar değiştirebilir. Müzakerelerde ilerleme kat edilmesi ise tarafların vereceği tavizlere bağlı"

KUVEYT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Kuveyt'teki müzakerelerde ilerleme kat edilmesinin tarafların tavizde bulunmasına bağlı olduğunu belirtti.

Ahmed yaptığı yazılı açıklamada, yedi haftayı dolduran müzakerelerde kayda değer bir ilerleme kaydedilemediğini belirterek, "Yemen'deki durumu sadece müzakerelere katılanlar değiştirebilir. Müzakerelerde ilerleme kat edilmesi ise tarafların vereceği tavizlere bağlı." ifadesini kullandı.

Ahmed, dün Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i temsil eden heyet ile hükümet tarafıyla yaptığı görüşmelerde, Husilerin devlet kurumlarından çekilmesi, silahların teslim edilmesi ile heyetlerin birbirine yakın bakış açıları kazanması konularının görüşüldüğünü kaydetti. Ahmed ayrıca, Yemen'deki iktisadi durumun vatandaşların hayatına olumsuz yönde etki ettiğine ve bu durumun önü alınmazsa ileride "vahim sonuçlar" doğurabileceğine işaret etti.

Dün, yedinci haftasını dolduran Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde, ülkede bir yılı aşkın zamandır devam eden krizin sonlanması bağlamında önemli bir aşama katedilemedi. Müzakerelerde elde edilen tek başarının, güvenlik, siyaset ve insani alanlarda üç komitenin kurulması olduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler