Kuveyt-Suudi Arabistan ilişkileri

Kuveyt-Suudi Arabistan ilişkileri

Kuveyt Enformasyon Bakanı Cebiri, ülkesinin Suudi Arabistanlı basın mensupları ve sanatçılara memnuniyetle ev sahipliği yağacağını belirtti

KUVEYT (AA) - Kuveyt Enformasyon Bakanı Muhammed el-Cebiri, ülkesinin Suudi Arabistanlı basın mensupları ve sanatçılara memnuniyetle ev sahipliği yapacağını belirtti.

Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret eden Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan'ın Katar Emiri'ne teşekkür etmesine tepki gösteren Suudi Arabistan ve Kuveyt arasında karşılıklı suçlamalar devam ediyor.

Bazı medya organlarında, Suudi Arabistanlı sanatçılar Macid el-Mühendis ve Rabih Sagr'ın Kuveytli bakana tepki gösteren Suudi yetkilinin Twitter'daki açıklamalarını kendi sayfalarında yayınladıkları için Kuveyt'teki konserlerinin iptal edildiği yönünde haberlerin yer alması üzerine Kuveyt Enformasyon Bakanı Muhammed el-Cebiri, bir basın toplantısı düzenledi.

Bakan Muhammed el-Cebiri, iddialara yönelik, "Bakanlık, Suudi Arabistan Enformasyon Bakanlığıyla ortak iş birliği kapsamında Suudi Arabistanlı basın mensupları ve sanatçılara memnuniyetle ev sahipliği yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Cebiri, ülkesinin Suudi Arabistan ile köklü ilişkilerinin olduğunu vurgulayarak, "Kuveyt, bu ilişkilerin tüm sektörlerde geliştirilmesine önem veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Halid er-Ravdan, cumartesi günü bir heyetle birlikte Doha'yı ziyareti sırasında Katar'ı ziyaret ederek, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye takdir ve teşekkürlerini sunmuştu.

Ravdan'ın Katar ziyaretindeki sözlerine tepki gösteren Suudi Arabistan Spor Kurulu Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Turki Al Şeyh, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ravdan. Özetle, kanıtlanmış gerçeklere karşı, mevki şemsiyesi altında geçimini temin eden kişi. Bu isim, Suudi Arabistan'ın Kuveyt'le kardeşlik ilişkilerine zarar veremeyecektir. Söyledikleri yalnızca kendini bağlar." ifadelerine yer vermişti.

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carullah, Suudi Arabistanlı Turki Al Şeyh'in, Bakan Ravdan'a yönelik ifadelerini, "hakaret içerikli" olarak nitelendirerek kınamıştı.

Suudi Arabistan Dışişleri Siyasi İşler Vekili Adil Mirdad, Turki Al Şeyh'e destek vererek, Ravdan hakkında, "Siyasi bir kimliği yoktur. Şahsi görüşünü ifade etti. Reddediyoruz. Çirkin davranış." açıklamasını yaparak, bunun Kuveyt'in duruşunu sergilemediğini ve iki ülkenin güçlü ilişkilerine zarar vermeyeceğini dile getirmişti.

Kuveyt, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında 5 Haziran 2017'de patlak veren Körfez krizinin çözümünde ara buluculuk rolü üstleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :