Kuveyt Kızılayından Suriyeli yetimlere yaşam evi

Kuveyt Kızılayından Suriyeli yetimlere yaşam evi

Kuveyt Kızılayı Mütevelli Heyeti Başkanı al-Sayer:- "Buradan yetişen çocukların geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmelerini ümit ediyoruz"

HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezinde, Kuveyt Kızılayı tarafından yetim kız çocukları için yapılan yaşam evi açıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığı ve Yetim Vakfı iş birliğiyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Çocuk Yaşam Merkezindeki bir villanın yapımını üstlenen Kuveyt Kızılayı kurum yetkilileri, sponsor oldukları evin açılışına katıldı.

Açılışta yetim kız çocukları tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve çeşitli ilahiler seslendirildi.

Vakfın Genel Sekreteri Yavuz Dede, yaptığı konuşmada, Suriyeli yetim çocukların daha sağlıklı ortamlarda yetişebilmeleri için onlara modern yaşam alanları oluşturduklarını söyledi.

Çocuk Yaşam Merkezinin önemine değinen Dede, ''Buradan Suriye'nin geleceğini inşa edecek bireylerin yetişmesini arzu ediyoruz. Bu tesisimizde bulunan villalardan birinin de yapımını Kuveyt Kızılayı kurumu üstlendi. Kurum yetkililerine ve bağışçılarına teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Kuveyt Kızılayı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Hilal Musaed al-Sayer de Suriye'de yıllardır acı tablolarla karşı karşıya kalındığını belirtti.

Yüz binlerce çocuğun bu süreçte yetim kaldığına dikkati çeken al-Sayer, "İHH'nın Suriye konusunda ciddi çalışmaları var. Kendilerini takdir ediyoruz. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde İHH'nın kurduğu Çocuk Yaşam Merkezine de destek vermek amacıyla yetim kız çocuklarının kalacağı bir villanın sponsorluğunu üstlendik. Buradan yetişen çocukların geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmelerini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Merkezde, 7-8 yaşlarındaki 18 savaş mağduru kız çocuğunu barınacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler