"Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri"

"Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri"

İSTANBUL (AA) - "Okul Kütüphanecileri Derneği" tarafından "53. Kütüphane Haftası​" kapsamında verilen "Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri...

İSTANBUL (AA) - "Okul Kütüphanecileri Derneği" tarafından "53. Kütüphane Haftası​" kapsamında verilen "Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri 2017" sahiplerini buldu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde gerçekleşen ödül töreninde, AA muhabirine açıklamada bulunan dernek başkanı Aydın İleri, dernek olarak okuma kültürüne katkı yapan kişi, kurum, yayınevi, sivil toplum kuruluşları ve projelere 5 yıldır ödül vermeye devam ettiklerini söyledi.

İleri, derneğin amacına ilişkin, "Türkiye'deki kütüphanelerde, okuma kültürü hakkında farkındalık oluşturan ve buna katkı sunan projeleri öne çıkarmak, insanları buna teşvik etmek istiyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının birçok projesine de destek verdiklerinin altını çizen İleri, "Okuma kültürüyle ilgili çalışma yapanların desteklenmesi, çok önemli. Onları onurlandırmak, çalışmalarını öne çıkarmak, toplumun bunları görmesini sağlamak, bizim görevimiz. Okullarda, kütüphanelerde çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz." ifadelerini kullandı.

Aydın İleri, ödüllerin bir vefa borcu olarak verildiğine işaret ederek, ödül törenini gelenekselleştirdiklerini ve her yıl düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Etkinlikte, geçen yılın başında Kadıköy Feneryolu'nda eski bir aile evini, "Ev Kütüphanesi"ne çevirmesinden dolayı ödül alan yazar Sevim Ak ise kardeşi Behice Ak ile hem kendi kitaplarından hem de bağış kitaplardan bir kütüphane ve okuma ortamı oluşturduklarını anlattı.

Ak, kitap okumayı çok sevdiklerini ve her ay çok fazla sayıda kitap satın aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunları bir aile evinde topladık. Kendimizde olan bu kitap zenginliğini çocuklarla paylaşmak istedik. Çocuklar alsınlar, değiş tokuş etsinler ve orada bir çevre oluşsun istedik. 10 bine yakın çocuk ve gençlik kitabı var. Çocuklar cumartesi günleri gelerek, kitaplarını değiştiriyorlar. O gün var olan her etkinliğe katılıyorlar. Çalışma, yaratma, sanat nedir? Bunları konuşuyoruz. Resim yapıyorlar. Bir de müzisyenler programımız var."

Törende ayrıca, çocuk edebiyatı alanında birçok eser veren yazar Muzaffer İzgü'ye, "Her Çocuk Bir Tohum Projesi"nin başlatıcısı ve yürütücüsü Yasemin Pforr’a, Erdal Öz'ün kurduğu Can Çocuk Yayınlarına ve "Köylere Kütüphane" projesiyle 2002 yılından bu yana oğlu Recai Şeyhoğlu ile 40'a yakın kütüphane açan ve 2 yıl önce hayatını kaybeden Rasime Şeyhoğlu anısına saygı olarak Recai Şeyhoğlu'na da ödül verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :