"Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

"Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Siirt'te "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında "İbiş, Peygamberi Öğreniyor" tiyatro gösterisi düzenlendi- Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Kapukaya: - "Peygamberimiz hayatı boyunca daima çocukların İslam ahlakı ve terbiyesi

SİİRT (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, "Peygamberimiz hayatı boyunca daima çocukların İslam ahlakı ve terbiyesiyle yetişmesi için elinden geleni yapmıştır." dedi.

"Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Siirt Üniversitesi yerleşkesinde "İbiş, Peygamberi Öğreniyor" tiyatro gösterisi düzenlendi.

Kapukaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin çocuklara büyük önem verdiğini söyledi.

Yıllardır katıldığı Kutlu Doğum etkinliklerinde kendisini en çok çocuk programlarının mutlu ettiğini dile getiren Kapukaya, şöyle konuştu:

"Çünkü burada hep çocuklar var. Peygamberimiz de çocukları gerçekten çok severdi ve bu sevgisini de her vesileyle ifade ederdi. Peygamber Efendimiz çocuklara selam verir ve çocukların ellerinden tutar, beraber kubbeye çıkarır ve sırtında taşırdı. Peygamberimiz, aynı zamanda savaşta çocukların öldürülmesini de kesinlikle yasaklamıştı. Peygamberimiz tam bir çocuk aşığıydı. Peygamberimiz hayatı boyunca daima çocukların İslam ahlakı ve terbiyesiyle yetişmesi için elinden geleni yapmıştır. Peygamber Efendimiz, hadisi şerifinde 'Çocuklarınıza iyi davranın, onları iyi terbiye edin.' buyuruyor."

İl Müftüsü Faruk Arvas ise çocuklara, Peygamberin örnek yaşamını ve ahlakını anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün biz çocukları unutmadık, unutamayız, zira sevgili Peygamberimizin haftasında onun unutmadığı, unutamadığı çocukları biz unutamazdık. İşte bunun için bugün anaokulu, kreş ve ilkokul öğrencilerine yönelik bu programları iki seans halinde planladık." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler