Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Bakırköy İlçe Müftülüğünce Hezarfen Ahmet Çelebi Camisi'nde vatandaşlara cuma namazı çıkışı lokma ile kırmızı gül dağıtıldı- Kalkınma Bakanı Yılmaz:- "Dünyamızdaki hadiseleri hep birlikte görüyoruz. Çatışmalar, kavgalar, savaşlar, çeşitli sıkıntılar, soru

İSTANBUL (AA) - Bakırköy İlçe Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hezarfen Ahmet Çelebi Camisi'nde vatandaşlara cuma namazı çıkışı lokma ile kırmızı gül dağıtıldı.

Cuma namazı için Atatürk Havalimanı yakınındaki camiye gelen vatandaşlar, namaz öncesinde Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı ve bestekar Amir Ateş tarafından okunan ilahileri dinledi. Vatandaşlar, terör olayları sırasında vefat eden şehitler için dua etti.

Namazın ardından camiden çıkan vatandaşlara kırmızı gül ile lokma dağıtıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da cuma namazını, Hezarfen Ahmet Çelebi Camisi'nde kıldı.

Bakan Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu hafta Kutlu Doğum Haftası'nı idrak edeceklerini anımsattı.

Yılmaz, Peygamber Efendimizi çeşitli yönleriyle tekrar hatırlama, konuşma ve onu hem ülkede hem dünyada tanıma imkanı bulacaklarını ifade ederek, "Bugünkü dünyanın buna çok ihtiyacı var. Dünyamızdaki hadiseleri hep birlikte görüyoruz. Çatışmalar, kavgalar, savaşlar, çeşitli sıkıntılar, sorunlarla insanlık yüz yüze... Bugün her zamankinden daha fazla aslında Peygamber Efendimizi hatırlamaya ihtiyacımız var." diye konuştu.

Sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın yüce Peygamber Hz. Muhammed'in mesajına, davranışına, ahlakına ve örnek olan hayatına ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Özellikle yeni yetişen nesillerin, çocuklarımızın Peygamber Efendimizi daha yakından tanımasında çok büyük faydalar var. İnşallah bu kutlu doğum vesilesiyle Peygamber Efendimizi ve mesajını, hayatını çok daha iyi tanıma imkanına sahip oluruz. Çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Buraya özellikle halkımızın iştirak etmesi çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konularda son yıllarda çok güzel etkinlikler yapıyor. Peygamber Efendimizin hayatını, mesajını geniş kitlelere ulaştırma yönünde çok güzel etkinlikler düzenliyor. Oralara da halkımızın mutlaka katılması, çoluk çocuğuyla birlikte ama sadece yetişkinlerin değil. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın, o yaşlardan başlayarak Peygamber Efendimizi tanımaları çok çok önemli."

Yılmaz, daha sonra dağıtılan lokmadan yiyerek, vatandaşlara ikram etti. Bir süre vatandaşlarla görüşen Yılmaz, burada "Yüreklerimiz hep bu gül gibi olsun inşallah. Allah huzurumuzu, birliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin." dedi.

Eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak da camide vatandaşlara kırmızı gül dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler