Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Malatya Valisi Kamçı:"Akan kardeş kanının durması, insanlığın birbirinden emin olması, Hazreti Peygamberin ektiği barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının yeniden ve acilen yeşertilmesi hayati önem arz etmektedir"

MALATYA (AA) - Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "Akan kardeş kanının durması, insanlığın birbirinden emin olması, Hazreti Peygamberin ektiği barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının yeniden ve acilen yeşertilmesi hayati önem arz etmektedir." dedi.

Kamçı, İl Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla belediye konferans salonunda düzenlenen programda, son Peygamber Hazreti Muhammed'in Yüce Allah'tan getirdiği evrensel mesajları anlamak, Peygamberin sevgisi çerçevesinde millete birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları kazandırmak amacıyla hazırlanan etkinliğe katılmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Paylaşmayı, yardımlaşmayı, güzel ahlakı, insani erdemleri, adaleti ve hoşgörüyü Peygamberin örnek hayatıyla tatbik ettiği ilahi buyruklar vasıtasıyla öğrendiklerini ifade eden Vali Kamçı, şöyle devam etti:

"Maalesef büyük bir üzüntü ve hayretle müşahede etmeliyiz ki bugün Müslüman toplumlarda bile hiç tereddüt göstermeksizin kardeş kanı akıtılmakta, kardeşin hukuku ayak altı edilmekte. Hazreti Peygamberin üstün gayretleriyle kurulan emanet müessesesinin temeli sarsılmaktadır. Akan kardeş kanının durması, insanlığın birbirinden emin olması, Hazreti Peygamberin ektiği barış, kardeşlik ve hoşgörü tohumlarının yeniden ve acilen yeşertilmesi hayati önem arz etmektedir. Bu nedenle aziz milletimizin ve İslam aleminin sadece bu hafta içerisinde değil, yılın her günü ve saatinde onun çizdiği istikamete yürümesi ve her fırsatta onu başka insanlara anlatması lüzumu hasıl olmaktadır. İnsanlığın kurtuluş reçetesi o yüce insanın tebliğinde mevcut bulunduğu unutulmamalıdır."

İl Müftüsü Ümit Çimen de Kutlu Doğum Haftası'na ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Son Peygamber Hazreti Muhammed'in bıraktığı emanetleri tanıtmayı amaçladıklarını vurgulayan Çimen, "Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatının beyanıdır. Hazreti Muhammed'in hayatı, sünneti, hadisleri de Kur'an-ı Kerim'in yanlış anlaşılmasının önünde bir engeldir. Bu yılki Kutlu Doğum teması da 'Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet' olarak belirlendi. Bu haftanın milletimizin huzur ve kardeşliğine, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü vesile olmasını Allah'tan diliyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da bu haftada insanların kendilerini yeniden gözen geçirme fırsatı bulacağını ifade etti.

Kaosların, iç savaşların yaşandığı bir dönemde olunduğunu dile getiren Çakır, özellikle İslam coğrafyasında çok büyük acılar yaşandığını anımsattı.

Daha sonra İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu bir konuşma yaptı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Kutlu Doğum Haftası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :