Kütahya'ya şehir hastanesi

Kütahya'ya şehir hastanesi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kavuncu:"Ülkemizde toplamda 29 adet şehir hastanesi projesi kabul edilmiş olup bunlardan biri de Kütahya Şehir Hastanesidir"

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da yapılması planlanan 500 yatak kapasiteli şehir hastanesinin, inşaat çalışmalarına yakında başlanacağı bildirildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya'da kamuoyunun gündemindeki en önemli konulardan şehir hastanesinin ihale sürecinin tamamlanarak yüklenici firmayla sözleşme imzalandığını söyledi.

AK Parti'nin insanı esas alan politikaları ile her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli bir değişim ve dönüşüm sağlandığını belirten Kavuncu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde toplamda 29 adet şehir hastanesi projesi kabul edilmiş olup bunlardan biri de Kütahya Şehir Hastanesidir. Geçtiğimiz yıllar içinde yerel nedenler, yasal ve mevzuat sorunları, ekonomik kararlar ve siyasi süreç gibi nedenlerle hastanemizin ihalesinin tamamlanma süreci gecikmeler yaşandı. Bu nedenden dolayı ihale takvimi ile ilgili öngörülerimizde de yanılmalarımız oldu. Kısa zaman içine şantiyeler kurulacak ve çalışmalara başlanılacak."

Kavuncu, Kütahya Şehir Hastanesinin Evliya Çelebi Mahallesi'ndeki eski jandarma taburu alanında yaklaşık 150 dönümlük araziye kurulacağını dile getirerek, yapılacak binanın klasik hastane modeliyle değil, yüksek yapım ve işletim kalitesine sahip olarak projelendirildiğini aktardı.

Sözleşmeye göre hastanenin 2019 yılında hizmet vermesinin planlandığını bildiren Kavuncu, şehir hastanesinin mevcut Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası ile bağlantılı ve 500 yatak kapasiteli olacağını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler