Kütahya'dan Halep'e yardım

Kütahya'dan Halep'e yardım

Kütahya'da toplanan 2 tır dolusu un bölgeye gönderildi

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan 2 tır dolusu un bölgeye gönderildi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Zafer Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dernek olarak Suriye'ye insani yardımları sürdürdüklerini, son günlerde Halep'te yaşananlara Kütahya halkının duyarsız kalmadığını söyledi.

Suriye'de ve özellikte Halep'te yaşam mücadelesi veren insanların yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yenipazar, şöyle konuştu:

"Suriye'de savaş başladığından beri, Türkiye'de yaşayan Müslümanlar olarak oradaki kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Elimizden geldiği kadar orada alevlendirilmiş olan ateşi söndürmek için de gayret ortaya koyuyoruz. Kütahya'daki birçok sivil toplum kuruluşu, valiliğimizin ve belediyemizin destekleriyle Suriye'ye yardımlarımız derneğimiz aracılığıyla devam ediyor. Biz üç yıldan beri belli aralıklarla topladığımız insani yardımları bölgeye ulaştırıyoruz. Son dönemde Halep'te ortaya çıkan durum neticesinde bölgedeki yardım ihtiyacı daha da arttı. Biz de oradaki ihtiyacı halkımızla paylaştık. Halkımız her zaman olduğu gibi bu çağrılara duyarsız kalmadı. Çok şükür son günlerde derneğimize ciddi anlamda yardım yağıyor."

Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara da "Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Kim kardeşinin bir ihtiyacını görürse Allah da o kişinin başka ihtiyacını giderir. Asil bir milletin fertleri olarak yıllardır süren zulmün ve insanlık dramına seyirci kalmayacağız. Millet olarak yaşanan dramı iç dünyamızda hissediyoruz. Elinden geldiği kadar da milletimiz yaralara merhem olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan tırlar, dualarla Halep'e uğurlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :