Kütahya'da ormanlara giriş çıkış yasağı

Kütahya'da ormanlara giriş çıkış yasağı

Yangın riski taşıyan ormanlık alanlara, 25 Eylül'e kadar sivil vatandaşlar için giriş ve çıkış yasağı getirildi- Orman Bölge Müdürü Kayım:- "Yangınların çıkış sebepleriyle ilgili ciddi şüphelerimiz var. Yangının çıkış şekillerine baktığımızda, birbirinden

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da yangın riski taşıyan ormanlık alanlara, 25 Eylül'e kadar sivil vatandaşlar için giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Domaniç, Emet ve Tavşanlı ilçelerinde ardı ardına çıkan orman yangınları nedeniyle Kütahya Valiliğince yangın riski taşıyan ormanlık alanlarda giriş ve çıkışların yasaklanmasına yönelik karar alındığını bildirdi.

Hafta içinde hava sıcaklıklarının artacağına işaret eden Kayım, şöyle konuştu:

"Hafta içi hava sıcaklıkları artacak. Bu durum yangın çıkma riskini daha da artırıyor. Orman Genel Müdürlüğümüzün tavsiyesi doğrultusunda Kütahya Valiliği, yangın riskinin yoğun olduğu bölgelere 25 Eylül'e kadar sivil vatandaşların giriş ve çıkışlarının yasaklanması yönünde karar aldı. Bu karar piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarını kapsamıyor. Bu bölgelerde güvenlik güçleri önlem aldı. Şüpheli şahıslar konusunda çalışmalar yapılıyor."

- "Kundaklama ihtimalini de araştırıyoruz"

Geçen hafta kent genelinde çıkan orman yangınlarının çıkış sebeplerinin araştırıldığını dile getiren Kayım, "Yangınların çıkış sebepleriyle ilgili ciddi şüphelerimiz var. Yangının çıkış şekillerine baktığımızda, birbirinden bağımsız alanlarda çıkması bizde ciddi şüphelerin uyanmasına neden oldu. İlk elde ettiğimiz verilere göre, kundaklama ihtimali de bulunuyor. Bu konuda hem bizim ekiplerimiz hem de güvenlik güçlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yangının etkili olduğu alanın dışında çıkan yangınlar normal değil." ifadelerini kullandı.

Kayım, ormanlık alanlarda şüpheli şahısların görülmesi durumunda mutlaka güvenlik güçlerine bildirilmesi çağrısında bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :