Kütahya'da engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı

Kütahya'da engellilere yönelik Kur'an kursu açıldı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, engellilere yönelik yaz Kur'an kursu açıldı.Kütahya Şehitler Camisi'nde açılan kursta, işitme ve bedensel engellilere Kur'an...

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, engellilere yönelik yaz Kur'an kursu açıldı.

Kütahya Şehitler Camisi'nde açılan kursta, işitme ve bedensel engellilere Kur'an okuma ve dini bilgiler eğitimi veriliyor.

Cuma hutbelerini aynı anda engelliler için işaret diliyle de anlatan Şehitler Camisi imam hatibi Ahmet Aydın, İl Müftülüğünün destekleriyle yaz Kur'an kursunun yanı sıra engelli bireyler için de Kur'an ve dini eğitim verdiğini belirtti.

Daha önce de işitme engelliler için kurs açtıklarını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

"İşitme engelli kardeşlerimiz olmak üzere bütün engelli kardeşlerimiz için kursumuzu açtık. Daha önce bizimle beraber Kur'an okumasını öğrenen kardeşlerimizin yanı sıra yeni başlayanlar da var. Özellikle belirtmek gerekirse engelli kardeşlerimize Kütahya'mızda sadece Şehitler Camimizde Kur'an kursu açılmıştır. Bütün engelli kardeşlerimizi camimize davet ediyoruz. Ramazan ayında herkesi Kur'an öğrenmeye ve gönüllerimize nakşetmeye davet ediyorum."

Kursiyerlerden Emrah Eker de işitme engelli bir birey olarak açılan Kur'an kursuna katıldığını, bütün engellileri kursa davet ettiğini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :