Kuşadası'nda bayram bereketi

Kuşadası'nda bayram bereketi

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ilçesine bayram tatili sürecince 1,5 milyondan fazla kişi giriş yaptı

AYDIN (AA) - Ege Bölgesi'nin gözde turizm yerlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesine Ramazan Bayramı tatili süresince 1,5 milyondan fazla kişinin geldiği belirtildi.

Ramazan Bayramı tatilini Kuşadası'nda geçirmek isteyenler, Kadınlar Denizi Plajı başta olmak üzere, Sevgi, Milli Park, Kuştur ve Karova plajlarında yoğunlaştı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçeye 9 günlük bayram tatili süresince otomobil ve otobüsler dahil 784 bin 312 araç ile 1,5 milyondan fazla kişi giriş yaptı.

İlçenin giriş ve çıkışlarında uygulanan yol kontrolünde de 17 bin 360 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 8 kişi tutuklandı.

Bu arada serinlemek için denize giren 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram nedeniyle ilçeye gösterilen ilgiden turizmcilerin mutlu olduğunu söyledi. İlbahar, "Hiç beklemediğimiz bir yoğunluk yaşandı. Bayram, turizmci açısından güzel ve olumlu geçti. Umuyoruz ki özellikle ağustos ayında da aynı hareketlilik devam eder" dedi.

Öte yandan Ramazan Bayramı tatilinin bitmesine rağmen ilçedeki plajların dolu olduğu gözlendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :