Kurutulmuş balıkla geçimlerini sağlıyorlar

Kurutulmuş balıkla geçimlerini sağlıyorlar

Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde balıkçılarır bir kısmı, Bengal Körfezi'nde yakaladıktan sonra iki gün güneşte kuruttukları balıkları satışa sunuyor - Esnaf Abu Zahid: "Balıkları yakaladıktan sonra belli bölgelerinden kesiyoruz. Kesime büyük önem veriyor

COX'S BAZAR (AA) - ALİ TEPE - Bangladeş'te balıkçıların bir bölümü kurutulmuş balık satarak geçimini sağlıyor.

Ülkenin sahil kesimlerinde yaşayan çok sayıda kişi geçimini balıkçılıktan temin ederken, bunlardan bir kısmı Bengal Körfezi'nde tuttukları balıkları iki gün güneşte kuruttuktan sonra satışa sunuyor.

Kurutma işleminin ardından balıkları Cox's Bazar'daki dükkanlarında tezgaha yerleştiren balıkçılar, bu sayede ailelerinin geçimini sağlıyor.

- "Günde 400-500 kilogram balık satıyorum"

Esnaf Nacrul İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakaladığı balıkları kurutarak 30 yıldır müşterilerine sunduğunu belirtti.

Balıkları iki gün güneşte kuruttuklarını anlatan İslam, şöyle konuştu:

"Halkımız kurutulmuş balıklara yoğun ilgi gösteriyor. Günde 400-500 kilogram balık satıyorum. Ülkeye gelen turistler kurutulmuş balıkları ilk kez görüyor. Turistler kokusuna pek dayanamıyor. Bazıları da deneme amaçlı 2-3 kilogram satın alıyor."

- "Lezzetli bir tat oluşuyor"

Abu Zahid ise geçimini bu işten sağladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yakaladığımız taze balıkları güneş altında önce kurutuyoruz, kıvamına gelen balıkları daha sonra paketleyip, müşterilerimize sunuyoruz. Çok zorlu bir iş yapıyoruz. Balıkları yakaladıktan sonra belli bölgelerinden kesiyoruz. Kesime büyük önem veriyoruz. Yanlış kesersek balık çürür. Vatandaşlarımız bu balıklara da yoğun ilgi gösteriyor. Çok lezzetli bir tat oluşuyor."

Müşterilerden Mahfuzur Rahman da kurutulmuş balıkları ailece severek tükettiklerini dile getirerek, "Bugün balıkçıdan 10 kilogram kurutulmuş balık aldım. Çok severek tüketiyoruz." dedi.

Fatime Rehman ise kurutulmuş balığın lezzetli olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :