Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu

- Bilecik'ten yola çıkan 120 sporcu, Bursa'ya ulaştı


BURSA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 ili kapsayan Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu kapsamında sporcular Bursa'ya geldi.

Tur kapsamında Bilecik'ten yola çıkan 120 kişilik grup, Bursa'nın İznik ilçesine ulaştı. Ekibi burada belediye başkanı Osman Sargın, ilçe emniyet müdür vekili Gökhan Genç, İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun karşıladı.

Belediye başkanı Osman Sargın, burada yaptığı konuşmada, bisiklet turunun tarihe ışık tutan önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Tura katılan tüm bisikletlileri ilçede ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Sargın, "Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen turun ikinci startını tarihi İstanbul Kapı'dan vermek ayrıca bir farkındalık oluşturmuştur." diye konuştu.

İznik İstanbul Kapı'dan yeniden yola çıkan sporcular daha sonra Gemlik ilçesine ulaştı. Burada sporcularla yemek yiyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, geleneksel hale gelen bisiklet turunun önemine dikkati çekti.

Sporcular, daha sonra Mudanya ve Karacabey ilçelerine gitmek için hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :