Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar: 58 ton tohum dağıtılacak

Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar: 58 ton tohum dağıtılacak

Konya'da Beyşehir, Hüyük ve Derbent gibi 10 ilçede hayata geçirilen "Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar" projesi kapsamında çiftçilere toplamda 58 bin 700 kilo sertifikalı fasulye tohumu dağıtımı başladı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen Açıkladı: Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, "Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar" projesinin detaylarını açıkladı. Projenin, tarım arazilerinin etkin kullanımını ve sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılmasını hedeflediğini belirtti.

Toplam 5 Milyon 937 Bin 500 Liralık Bütçe Ayrıldı: Proje kapsamında toplamda 5 milyon 937 bin 500 liralık bütçe ayrıldı. Bu bütçenin yüzde 64'ü Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, yüzde 36'sı ise çiftçi katkısıyla sağlanacak.

Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar: 58 ton tohum dağıtılacak

Beyşehir'de İlk Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi: Projenin ilk dağıtım töreni Beyşehir ilçesinde düzenlendi. Yaklaşık 10 ton sertifikalı fasulye tohumu çiftçilere teslim edilerek üreticilerle buluşturuldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır'ın Teşekkürleri: Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, projelerle devletin çiftçinin yanında olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar: 58 ton tohum dağıtılacak

Çiftçilere Protokol Mensupları Tarafından Tohum Dağıtımı Gerçekleştirildi: Konuşmaların ardından çiftçilere protokol mensupları tarafından fasulye tohumlarının dağıtımı gerçekleştirildi. Bu adım, projenin sahaya aktarılmasının bir parçası olarak hayata geçirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.