Kurtulmuş, iktidar ve muhalefete yüklendi

Kurtulmuş, iktidar ve muhalefete yüklendi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçim gezileri kapsamında geldiği Konya'da yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan HAS Parti Genel Başkan Numan Kurtulmuş, parti olarak kimlikler üzerine değil ortak değerler üzerine bir siyaset anlayışı içinde olduğunu belirterek, "Bunu çok sağlam bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz alışılagelmiş siyaset anlayışına bir format atıyoruz. Biz, bizim gündeme getirdiğimiz projelerin başka partiler tarafından paylaşılmasına kızmıyoruz, seviniyoruz. Örneğin Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündeme getirdiği Aile Sigortası projesi bizim bir yıl evvel hazırladığımız ekonomik politika içinde önemli yer tutan bir projeydi. Biz ona Vatandaşlık Maaşı diyorduk. Bizden bir yıl sonra CHP'nin bunu gündeme getirmesi bizi sevindirmiştir. Ancak partiler bu tür projelerin kaynağını açıklarsa daha iyi olur. 'Benim adım Kemal. Ben kaynağı bulurum' diyerek olmuyor. TÜSİAD'ın Anayasa Meclisi projesi de bizim ilk kurulduğumuzda gündeme getirdiğimiz bir projeydi. Biz anayasaların kapalı kapılar ardında değil milletin önünde ve milletin iki turlu seçimle seçeceği insanların oluşturduğu meclislerde, milletin gözü önünde yapılması taraftarıyız" dedi.

Siyasetin insanları kamplaştırmak için değil toparlamak için yapılması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Biz bilgiye dayalı, insanları kutuplaştıran değil toparlayan, kimlikler üzerine değil ortak değerler üzerine bir siyaset anlayışını ülkeye getirmek ve siyasete format çekip yeni bir düzen getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin HAS Parti'nin kalesi hangi ildir sorusu üzerine Kurtulmuş, "Bizim kalemiz 81 ildir. Savaşa mı gidiyorsunuz, ne kalesi? Konya AK Parti'nin kalesi, Tunceli CHP'nin kalesi. Bu terimler çok yanlış terimler. Ülke haritasını rengarenk etmişler. İç Anadolu yeşil, sahil kesimleri başka renk derken ülkeyi renklere böldüler. Bizim kalemiz 81 ildir. Bu çok yanlış bir siyaset anlayışıdır. Allah'tan halkımız bu sözleri kaale almıyor yoksa sopalarla birbirine girerdi. Bizim insanları kutuplaştıran değil bütünleştiren olmamız gerek. Biz HAS Parti olarak bunu yapmaya geliyoruz" şeklinde ifade etti.

Bir gazetecinin herhangi bir partinin ittifak için kendilerine gelip gelmediği sorusuna ise Kurtulmuş, kendilerinin herhangi bir ittifak arayışı içinde olmadığını dile getirerek, başka herhangi bir partinin de ittifak için kendilerine gelip herhangi bir öneride bulunmadığını söyledi.