Kursta başarılı olan öğrencilere Konya ödülü

Kursta başarılı olan öğrencilere Konya ödülü

"Benim Gücüm Polisimin Gücü" projesi kapsamında Yüksekova'da 40 öğrenciye verilen 3D yazıcı operatörlüğü, kodlama ve seramik sanatları kursunda başarılı olan öğrencilere Ankara ve Konya gezisi ödülü verilecek.

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, toplum destekli polislik kapsamında gençlerin eğitimine büyük bir katkı sağlıyor.

Yüksekova'da Polis ve Eğitim İşbirliği

"Benim Gücüm Polisimin Gücü" projesi adı altında yürütülen ÇOGEP projesi, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile koordinasyon içinde hayata geçiriliyor.

Gençler İçin Eğitim Fırsatları

Proje kapsamında Yüksekova ilçesinin farklı okullarında uygulanan bu girişim, 40 öğrenciye "Blok Tabanlı Robotik ve Kodlama, 3D Yazıcı Operatörlüğü ve Seramik Sanatları" alanlarında kurslar sunuyor. Öğrencilere bu kurslar aracılığıyla teknoloji ve sanat dünyasının kapıları açılıyor.

Ankara ve Konya Gezisiyle Ödüllendirilecek Öğrenciler

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Selman Beğde, projenin hedeflerini ve öğrencilerle olan etkileşimlerini şu sözlerle açıklıyor: "Benim Gücüm Polisimin Gücü isimli ÇOGEP projesini 2023 yılı içinde tamamlamak üzere hayata geçirdik. Bu proje vesilesiyle ilçemiz genelinde yaklaşık 20 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Projemiz çeşitli basamaklarda oluşuyor. Bu projemiz çerçevesinde liseli öğrencilerimize yönelik 3 farklı kurs açtık. Bu kurslar; "Blok Tabanlı Robotik ve Kodlama Kursu, 3D Yazıcı Operatörlüğü ve Seramik Sanatları" kurslarıdır. Bu kurslara devamlı ve başarı gösteren öğrencilerimizi kasım ayında Ankara ve Konya'ya geziye götürmeyi düşünüyoruz. Gençlerimizle bir araya gelmek bizleri çok mutlu ediyor. İleri ki süreçlerde farklı projelerle de gençlerimizle bir araya gelmek istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün projeye verdikleri katkılarından dolayı minnettarız."

Geleceğin Teknolojileri ve Sanat, Yüksekova'da Gençlerle Buluşuyor

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bu eğitim girişimi, gençlerin teknoloji ve sanat alanlarına olan ilgilerini teşvik ederken aynı zamanda toplum destekli polislik anlayışının önemini vurguluyor. Projenin başarısı ve katılımın artarak devam etmesiyle gençler, gelecekte daha fazla fırsata sahip olacak gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.