Kursiyerler sertifikalarını aldı
İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Büyükdede Köyü’nde açılan Meyvecilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.
İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Büyükdede Köyü’nde açılan Meyvecilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.
Kaymakam Cevdet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Ataç, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Çelik, İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı Ersin Yalama, MHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Akgül, CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmet Beştepe, Halk Eğitim Müdürü Yusuf Öztürk ile üreticilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın söylenmesiyle başladı.
Bu tür kursların ürünün bereketini ve kalitesini artırdığına işaret eden Cevdet Can, “Sağlık son derece önemlidir. Fakat sağlığı elde etmek için emeğin karşılığını almak gerekmektedir. Bu tür kurslar ürünün bereketini ve kalitesini artırdığı gibi emeğin karşılığının alınması açısından da son derece önemlidir. Artık tarımda yeni metotlar ortaya çıktı. Bu metotları uygulamak üründe verimliliğin artması demektir. Sizin ürününüzün tercih edilmesindeki en önemli sebep bu ovanın kirlenmemiş olmasıdır. Bu noktada su ön plana çıkmaktadır. Artık İvriz Barajından gelen suyun kapalı sistemle verilmesi sağlanmalı ve damlama sistemle sulanması gerekmektedir” dedi.
Üründe kalite ve verim artışının yanı sıra pazar sorunun çözümü için mutlak surette Kiraz Yetiştiriciliği Birliğinin kurulması gerektiğini de belirten Can, “Bu birlik sayesinde daha çok başarılı olursunuz” diye konuştu.
Büyükdede Köyü Muhtarı Halit Ünüver, Teknolojinin hakim olduğu günümüzde bilinçli tarımın ön planda tutulduğunu ve bu konuda teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını belirtti.
Üreticilerden ve kursiyerlerden Mehmet Akgül ise; bu kurslar sayesinde bilgi dağarcıklarını genişlettiklerini ve kursu düzenleyen İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.
Bir kursu daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven; “Özellikle bu bölge beyaz kiraz yetiştiriciliği açısından önemli bir bölge. Burada açtığımız kurs 80 saat sürdü. Bundan sonraki dileğimiz bu kurslarda verilen bilgilerin pratiğe dönüştürülmesidir” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Ataç, 1000’e yakın kurs açma yetkilerinin olduğunu söyleyerek, Her türlü talebe açık olduklarını belirtti.
AK Parti İlçe Başkanı Ersin Yalama da; “Ereğli tarımının gelişmesi için gerekli tüm çalışmaların içersinde olacaklarını ifade etti.