Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Yasin Ekrem Serim Dışişleri Bakan Yardımcılığına atandı

Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Yasin Ekrem Serim Dışişleri Bakan Yardımcılığına atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Yasin Ekrem Serim Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Dışişleri Bakan Yardımcılığına, Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Yasin Ekrem Serim atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Dışişleri Bakan Yardımcılığına Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Yasin Ekrem Serim atandı. Kararın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Yasin Ekrem Serim kimdir?

Yasin Ekrem Serim, Girne Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu. İngiltere’de University of Westminister’da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Serim, Harvard Kennedy School Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına katıldı.

Serim bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde New York’da Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bürokraside farklı alanlarda görev aldı.

Son olarak Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Yasin Ekrem Serim, 15 Ekim 2022'de Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu. Yasin Ekrem Serim, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.