Kurbanlık fiyatlarında artış yok
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık satışlarında hareketlilik başladı. Büyük ve küçükbaş hayvan sahipleri yaz döneminde hayvan satışlarında yaşanan durgunluğun bayramın yaklaşmasıyla ortadan kalktığını belirttiler.
Fahri KUBİLAY/SEYDİŞEHİR
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Seydişehir’de kurban satışlarında hareketlilik görülmeye başladı.Yaylalarda otlanarak kurbanlık kesim haline gelen hayvanlar, evlerin ahırlarına getirilerek satışlara başlandı. Talebin artmasından memnun olan yetiştiriciler fiyatların normal olduğunu, geçen yıl da kurbanlık hayvanları bu fiyatlara sattıklarını kaydettiler.
Bayram hazırlıklarına kurban alımlarıyla başlayan vatandaşlar özellikle küçük baş hayvanlardan keçi ve koyunlara rağbet gösteriyor.180-300 YTL arasında satılan kurbanlıklar kolaylıkla alıcı buluyor.Büyük baş hayvanlar ise 800-3000 YTL arasında fiyatlardan satışa sunuyorlar. Kurban keseceklerin ihtiyaçlarına karşılık vermek için ücretsiz kesim yapacaklarını dile getiren kurban satıcıları bu sayede satışlarının da arttığını söylediler.