Kurbanlık alışverişinde sahte para uyarısı

Kurbanlık alışverişinde sahte para uyarısı

YOZGAT (AA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü kurban pazarlarında sahte para kullanımına karşı uyardı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kurban...

YOZGAT (AA) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü kurban pazarlarında sahte para kullanımına karşı uyardı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kurban pazarlarının nakit para sirkülasyonlarının en yoğun yaşandığı yerler olduğuna işaret edildi.

Huzurlu ve güvenli bir Kurban Bayramı için ek tedbirlerin alındığı ve bu kapsamda sahte para kullanımı dolayısıyla mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına hayvan pazarında çalışma yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurban pazarlarında çok sayıda sahte para piyasaya sürülmeye çalışılmaktadır. Bunu önlemenin en temel mantığı vatandaşlarımız tarafından banknotlarımızın güvenlik özelliklerinin bilinmesi ve kontrol edilerek kabul edilmesidir. Bu nedenle kurban pazarında kurban satışı yapan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için dün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçek banknotlarımızın güvenlik özellikleri, sahte banknotların nasıl tespit edileceği yönünde bilgilendirme çalışması yapılarak, banknotlarımızın güvenlik özelliklerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur içerisinde geçirmesi için kurban pazarları, kesim yerleri ve alışveriş merkezlerinde ekiplerimiz Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak Kurban Bayramına yönelik güvenlik tedbirlerimiz azami derecede alınmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :