Kurbanı kaçan "Alo 181"i  aradı

Kurbanı kaçan "Alo 181"i aradı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre kirliliği ile mücadele için oluşturduğu "Alo 181" hattı, Kurban Bayramı süresince ilginç ihbarlar aldı- Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı, kaçan kurbanının yakalanmasını isteyen, bu sene kurban kesemediği için üzüldü

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre kirliliği ile mücadele için oluşturduğu ihbar hattı "Alo 181"e Kurban Bayramı süresince ilginç ihbarlar geldi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin "Alo 181" hattına ihbar edilmesine yönelik çağrısı üzerine vatandaşlar bayram süresince hatta telefon yağdırdı.

Bakanlık tarafından çağrı merkezi bünyesinde uygunsuz kurban kesimi ve çevre kirliliğinin önlenmesi için özel bir ekip kurulurken, dört günlük Kurban Bayramı süresince hatta bin 800 çağrı geldi.

- Kaçan kurbanları için yardım istediler

Kurban Bayramı süresince Alo 181 hattına gelen çağrılar arasında vatandaşların ilginç istek ve şikayetleri de yer aldı.

Çağrı merkezi operatörlerinin verdiği bilgilere göre, bir vatandaş kurban pazarında koyun ve keçilerin çok gürültü yaptığını ve uyuyamadıklarını söyleyerek pazar yerinin taşınmasını istedi. Bir başka vatandaş da kasasında kurban deri ve atıkları taşıyan aracı, kokuya neden olduğu gerekçesiyle plakasını vererek ihbar etti.

Bazı vatandaşlar kaçan kurbanları için Alo 181'i arayarak yardım isterken, kurban kesemediği için üzülen bir kişi de çağrı merkezini arayarak duygularını paylaştı.

İhbar hattına mangal kokusundan rahatsız olan, kurbanını usulüne göre kesmediği için kasabını şikayet edenler de çağrı bıraktı.

Türkiye'nin dört bir yanından çevre kirliliğine yönelik gelen ihbarlar ilgili birimlere iletidi ve sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatıldı.

Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı'na vatandaşlardan gelen çağrılar arasında kestikleri kurbanların derilerini 15 Temmuz şehitleri için bağışlamak isteyenler de yer aldı.

Mahallelerinde topladıkları kurban derilerinin gelirini darbe girişiminde şehit olanların ailelerine göndermek istediklerini söyleyen vatandaşlar, bunun için kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :