Kurban pazarının "Kocaoğlan"ları ilgi görüyor

Kurban pazarının "Kocaoğlan"ları ilgi görüyor

Kütahya'da kurbanlık pazarına getirilen ve ağırlıkları yaklaşık 150 kilo olan koçlara, bin 500 ila 2 bin lira arasında fiyat biçiliyor

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, kurban pazarına getirilen "Kocaoğlan" adlı iki koç, ağırlıkları ve fiyatlarıyla ilgi odağı oldu.

Ağırlıkları yaklaşık 150 kilo olan, bin 500 ila 2 bin lira arasında fiyat biçilen koçlar, alıcılarını bekliyor.

Besicilik ve kurbanlık satışı yapan Nazmi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Bölcek Mahallesi'ndeki çiftliğinde yetiştirdiği koç ve koyunları hayvan pazarına getirerek sattığını söyledi.

Şahin, 10 yıldır hayvancılık yaptığını hatırlatarak, "Yaklaşık 200 küçükbaş hayvana bakıyorum. 'Kocaoğlan' ismini verdiğim koçu da henüz birkaç aylıkken satın alarak yetiştirmeye başladım. Kocaoğlan, şu an 4 yaşında ve onu da diğerleriyle birlikte kurbanlık olarak satmak için pazara getirdim." dedi.

Bütün hayvanlarının içinde Kocaoğlan'ın kendisi için ayrı bir yerinin olduğunu ve onu çok sevdiğini ifade eden Şahin, şunları dile getirdi:

"Yapısı itibariyle de iri bir hayvan olan Kocaoğlan'a pazarda ilgi oldukça büyük. Pazarda kurbanlık bakan hemen herkes Kocaoğlan'a bakmadan geçemiyor. Birçok kişi gelip Kocaoğlan'ın kilosunu ve fiyatını soruyor. Canlı haliyle yaklaşık 150 kilo olan Kocaoğlan'ı bin 500 liradan satmayı düşünüyorum. İlgi oldukça büyük ama henüz satışını yapamadım. Muhtemelen pazarın son günü onu satacağım. Ona gözüm gibi baktım. Satılırsa üzülürüm ama yapacak bir şey yok."

Besicilik yapan Hüseyin Şafak da aynı ismi taşıyan ve yaklaşık 150 kiloluk koçunu satmak istediğini ancak henüz alıcı çıkmadığını söyledi.

Kocaoğlan'ın iri yapısıyla pazara gelen birçok kişinin ilgisini çektiğini vurgulayarak, "Özenle yetiştirdiğim Kocaoğlan için 2 bin lira istiyorum ama ciddi bir talipli olması halinde bin 800 liradan da verebilirim." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler