Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

TDV ile Yeryüzü Doktorları'na bağlı gönüllüler, Kurban Bayramı için yardımlarda bulunmak üzere Nijer'e hareket etti

İSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Yeryüzü Doktorları'na bağlı gönüllü ekip, Kurban Bayramı'nda çeşitli yardımlarda bulunmak üzere Nijer'e hareket etti.

Gönüllülerden oluşan yardım kuruluşlarına bağlı kafiledekiler, tarifeli uçakla bu ülkeye hareketten önce yardımları Atatürk Havalimanındaki kargo görevlilerine teslim etti.

Yeryüzü Doktorları Program Koordinatörü Damla Demirel, sağlık ekibiyle Nijer halkına yardım için yola çıktıklarını belirterek, çocuk hastalıkları uzmanı, eczacı ve aile hekimlerinin de kafile yer aldığını kaydetti.

40 ülkede tedavi edici ve koruyucu sağlık hizmetleri vermek amacıyla gayret sarf ettiklerini anlatan Demirel, "Aynı zamanda, Türkiye'den aldığımız kurbanlarımızın orada kesimini gerçekleştireceğiz. Beslenme eksikliği çeken bölgelerde bunun dağıtımını yapacağız." dedi.

TDV ekip sorumlusu Mahmut Temelli ise 13 kişilik heyetle Türk vatandaşlarının bağışlarını Nijer'deki muhtaçlara ulaştıklarını söyledi.

Temelli, bu yıl yaklaşık 21 bin hisse kurban kesimini yapacaklarını belirterek, "Bu çalışmayı Nijer'deki 30 bölgede gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarımızı götürürken sadece kurban kesmiş olmak değil, Türkiye'deki bağışçılarımızla oradaki kardeşlerimiz arasında bir sevgi ve kardeşlik bağını heybelerimizde götüreceğiz." diye konuştu.

Temelli, iki hafta önce kurbanları satın almak üzere Nijer'e bir ekibin gittiğini ve gerekli kontrolleri yaptığını dile getirdi.

Gönüllüler, daha sonra tarifeli uçakla Nijer'e gitmek üzere hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :