Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru

Et ve Süt Kurumu Türk Kızılayının kurban etlerinin nasıl kavurma haline geldiğini ve paketleme aşamalarını tanıttı- Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi İşgüzar:- "Yurt içi kurbanlarını verenlerimize birer şükran plaketi, kurban kesilirken çekilmiş olan CD’

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İşgüzar, "Yurt içi kurbanlarını verenlerimize birer şükran plaketi, kurban kesilirken çekilmiş olan CD’si ve kurban sahiplerine kurbanlarından 800 gramlık bu konservelerden hediye edeceğiz. Kendileri kurbanlarının kavurmasından tatmış olacaklar." dedi.

Et ve Süt Kurumu, Kızılayın kurbanlarının kavurma yapıldığı tesislerin kapısını açtı. Et ve Süt Kurumunun Sincan Kombinasında düzenlenen programda, kurban etlerinin kavurma haline gelmesi ve konserve kutularına konulduğu aşamalar uygulamalı tanıtıldı.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İşgüzar, burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla başlatılan kurban kampanyası kapsamında yurt içinde 400 bin adet konserve hedeflediklerini söyledi.

Kampanya dahilindeki konservelerin Türkiye'deki 700 Kızılay şubesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten İşgüzar, "Yurt içi kurbanlarını verenlerimize birer şükran plaketi, kurban kesilirken çekilmiş olan CD’si ve kurban sahiplerine kurbanlarından 800 gramlık bu konservelerden hediye edeceğiz. Kendileri kurbanlarının kavurmasından tatmış olacaklar." dedi.

İşgüzar, yurt dışında da 30 ülkede başlatılan kampanyaya ilişkin kesilecek hayvanların sağlık kontrollerinden, kesilen yerin hijyenine kadar her alanda uygun şartların oluşturulduğuna dikkat çekti.

Kurban vekaleti verenlerin sorumluluklarının omuzlarında olduğunu vurgulayan İşgüzar, "Bunu bilerek her şeyi, dini vecibelerimizi yerine getirerek yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Et ve Süt Kurumu Alım ve Üretim Dairesi Başkanı Mustafa Sami Cüceloğlu da Türk Kızılayı ile beraber yürüttükleri kampanyayla gurur duyduklarını dile getirdi.

Kampanya süresinde kesim miktarının, Kızılay bağışçılarının sayısıyla doğru orantılı olduğunu ifade eden Cüceloğlu şu değerlendirmede bulundu:

"Veteriner hekim kontrolünde alınan hayvanların İslami usullerde, din görevlilerinin ve noterin huzurunda kesimleri gerçekleştirilmektedir. Üretim aşaması, gıda mühendislerinin kontrolündedir. Burada doğranan, pişirilen etler dolum tesislerinde hassas tartılarla eşit bir şekilde doldurulmaktadır. Daha sonra yağları ve suları ilave edilmektedir. Bunlar kapatılarak sterilize edildikten sonra ambalajlanıp yıl boyu Kızılay'ın istediği yere teslim edildikten sonra üretimimiz tamamlanmaktadır."

- Kızılay kurban modeli

Kesilen kurbanların etlerinin yalnızca bayram boyunca değil yıl boyunca ihtiyaç sahibinin sofrasına ulaştırılması amacıyla oluşturulan Kızılay Kurban Modeli'nde, kurban etleri kavurma yapılarak 800 gramlık teneke kutularda konserveleniyor. Hijyen koşulların tüm süreç boyunca gözetildiği sistemde, kurban konserveleri Türk Kızılayının ülke geneline yayılmış olan şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine gönderiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :