Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı....

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, birlik ve beraberliği, karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü duygularını pekiştiren bayrama ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Bayramların, aile fertlerinin, akraba, eş dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin arttığı özel günler olduğuna işaret eden Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bu özel ve ayrıcalıklı günleri, huzurun ve güvenin hakim olduğu memleketlerde yaşamak mümkündür. Bu çerçevede etrafımızda yaşamaya çalışan toplumların, ülkelerin içinde bulunduğu şartlara baktığımız zaman, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ve ay yıldızlı Türk bayrağı altında huzur içinde yaşayan bir millet olarak ne kadar şanslı olduğumuzu ve bize bu huzuru veren yüce Allah’a ne kadar şükretmemiz gerektiğinin idrakinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Kırşehirli hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum."

- Dulkadiroğlu'dan kutlama

İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu da bayramların, sevginin kuvvetlendiği, küskünlüklerin unutulup yeniden kucaklaşmanın zirveye çıktığı müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.

Bayramın manasının, yakınlaşmak, kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmak olduğunu hatırlatan Dulkadiroğlu, şunları kaydetti:

"Dini bayramlar, cömertliğin, rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, milletin her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerdir. Beraber, gelenek ve göreneklerimizin geçmişten bugüne aktarılmasına vesile olan bu güzel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her anına taşıyabilmeliyiz. Kurban Bayramı ise Allah’a duyulan güvenin ve onun yüceliğine gösterilen saygı ve ilaveten de teslimiyetin adıdır. Allah, her günümüzü bayram tadında geçirmemizi nasip etsin. Millet olarak bizleri nice bayramlara hep birlikte ulaştırsın. Tüm Kırşehirli hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, halkımıza sevdikleriyle mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :