Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

KIRIKKALE (AA) - İl Müftüsü Şahin Yıldırım, bayramların aynı inanç, aynı duygu ve aynı düşünceleri paylaşan insanların birlikte sevindiği müstesna...

KIRIKKALE (AA) - İl Müftüsü Şahin Yıldırım, bayramların aynı inanç, aynı duygu ve aynı düşünceleri paylaşan insanların birlikte sevindiği müstesna günler olduğunu belirtti.

Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların Cenab-ı Hakk'ın müminlere manevi bir ziyafeti ve neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme günleri olduğunu vurguladı.

"Kurban ibadeti aynı zamanda İslam'daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir." ifadelerini kullanan Şahin, şunları kaydetti:

"Kurban, Allah için dostluğun, kardeşliğin, paylaşmanın en güzel göstergesidir. Bu bakımdan bayramda ayrıca kestiğiniz kurbanların etlerini üçe bölerek üçte birini fakirlere ve komşularımıza dağıtmaya, üçte birini dostlarımıza evimizde ikram etmeye, üçte birini çoluk çocuğumuzla aynı sofra etrafında toplanarak mutluluğu paylaşmaya çalışmalıyız. En coşkulu kaynaşma günü olan bayramlarda, bayram mutluluğunun dışında kalmamaya ve hiç kimseyi bırakmamaya büyük özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, kederlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı oranda bayram olma özelliğini kazanacaktır. Bayramlarımız, diğer taraftan millet olarak kimliğimizin bir parçasıdır. Kimliğimizin bu önemli parçasını gelecek kuşaklara aktarmak İslami bir görevdir."

Şahin, vatandaşları, sıradan bir tatil fırsatı gibi değerlendirilmesine yönelik anlayıştan uzak kalarak bayramı özüne uygun olarak yaşamaya davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler