Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı! Memur ve turizmciler sevinçli

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı! Memur ve turizmciler sevinçli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını açıkladı. 9 gün tatil kararı memurlar ve turizm sektörü tarafından sevinçle karşılanırken, karar özel sektör çalışanlarını etkilemiyor

Kabine toplantısında kurban bayramı tatiliyle ilgili alınacak karar, merakla bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat süren Uzun süren kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasının sonunda beklenen 9 gün Kurban Bayramı tatili kararını açıkladı.

ARADAKİ 2 GÜN İDARİ İZİN KAPSAMINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını açıkladı. Bu kararla birlikte Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkmış oldu.

9 gün bayram tatili kararı turizm sektörü ve memurlar tarafından sevinçle karşılanırken, bu karar özel sektörü sevindirmedi. Özel sektörde çalışanlar 9 günlük tatilden faydalanamıyor.

KURBAN BAYRAMI TATİL TARİHLERİ

9 Temmuz'da başlayacak olan bayram tatili, 17 Temmuz'da sona erecek. Bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı’nın son iki günü pazartesi ve salı gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de cuma gününe denk geliyor. Kabine Toplantısı'nda alınan karar gereği kamu çalışanları 13-14 Temmuz’da idari izinli sayılacak. Buna göre bayram tatili 9 gün olmuş olacak.

Kurban Bayramı tatili, arefe günü öğlen başlıyor. Resmi Gazete'ye göre arife günü yarım gün tatil olarak sayılıyor.

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak.
Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum