Kurban Bayramı kutlanıyor

Kurban Bayramı kutlanıyor

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bayramlaşma programı yapıldı

YOZGAT (AA) - Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Hacı Hasan Bor Parkı'nda tertiplenen programa, kurum müdürleri, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşmanın ardından Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, yaptığı konuşmada, bütün Sarıkaya halkının ve tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı canı gönülden kutladığını söyledi.

Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde geçen bayramın önemine dikkati çeken Özcan, bundan sonraki yıllarda da bayramların birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Türk milletinin zor ve güçlü zamanlar geçirdiğini belirten Özcan, "Türk milleti, özellikle son aylarda büyük bir badire atlattı. Tarihe baktığımız zaman yüce Türk milletinin bu ve bunun gibi büyük badireler atlattığını şanlı tarihimizde görüyoruz. Bu badirelerden geçmenin, bu zorlukları aşmanın en büyük etkeni ve etkisi vatanına, milletine bağlı olmaktır, Türk milletinin birlik ve beraberliğidir. Bu vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü için gazi olan vatandaşlarımıza, kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Ömer Açıkel de bayramların yardımlaşmanın ve dayanışmanın en yüksek düzeyde yaşandığı zamanlar olduğunu dile getirdi.

Tüm İslam aleminin ve Türk milletinin huzur içerisinde bayram yaşaması temennisinde bulunan Açıkel, "Allah, nice bayramlara eriştirsin inşallah. Ülkemizde ve ülkemiz dışında, vatanımız, bayrağımız için mücadele eden güvenlik kuvvetlerine güç, kuvvet versin. Bu vesileyle bütün şehit ailelerimizin, gazilerimizin de bayramını tebrik ediyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, daha sonra şehit ailelerini ve gazileri evlerinde ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :