Kurban Bayramı kutlanıyor

Kurban Bayramı kutlanıyor

Erzincan'da, bayramlaşma programı düzenlendi - Vali Arslantaş:- "Bu bayrama buruklukların yanı sıra meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinciyle giriyoruz"- "Biliyorsunuz daha iki ay önce 15 Temmuz gecesi tarihimizde görülmemiş bir i

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da Kurban Bayramı dolayısıyla açık havada bayramlaşma programı düzenlendi.

Belediye Kültür Evi bahçesinde Valilik ve Belediyenin organizasyonuyla gerçekleşen törende, protokol ile vatandaşlar bir araya geldi.

Programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kurban Bayramı'na buruklukların yanı sıra meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinci ile girdiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz daha iki ay önce 15 Temmuz gecesi tarihimizde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Asker elbisesi giymiş teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirdiler. Ülkemiz o gece hem bir darbe girişimine hem büyük bir terör eylemine hem de gizli bir işgal teşebbüsüne maruz kaldı. Milletimiz Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'yi ele geçirme girişimini tanklara, uçaklara ve helikopterlere karşı vücudunu siper ederek dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi. Ülkemiz için 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa 16 Temmuz sabahı o derece aydınlık doğdu."

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, yoksulluğun en büyük sebebinin yokluk değil paylaşmayı unutan insanlık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İnsanlık paylaşmayı unutmuştur ama hamdolsun biz ülkemiz olarak da paylaşmayı unutmadık. Bırakınız ülkemizdeki yok ve yoksulları biz dünyanın neresinde olursa olsun, hangi inanca mensup olursa olsun gönül dünyamızı gönül coğrafyamızdaki herkese, her masum gönüle uzattık. Biz paylaşmayı biliyoruz."

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise birlik ve beraberlik mesajları vererek tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Bayramlaşma törenine, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kurum müdürleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :