Kurban Bayramı kutlanıyor

Kurban Bayramı kutlanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:- "Türkiye'nin bu yılki büyümesi kesinlikle yüzde 5'in üzerinde olacak. Birlik ve beraberlik içinde oldukça ne Avrupa'sı ne Amerika'sı ne de İsrail'i bize engel olamayacak"

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Türkiye'nin bu yılki büyümesi kesinlikle yüzde 5'in üzerinde olacak. Birlik ve beraberlik içinde oldukça ne Avrupa'sı ne Amerika'sı ne de İsrail'i bize engel olamayacak." dedi.

Bitlis Öğretmenevi'nde düzenlenen Kurban Bayramı kutlama programına katılan Demiröz, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, ülkenin çevresinde yaşanan bir takım hareketlilikleri herkesin izlediğini söyledi.

"Şu an birlik ve beraberlik zamanı. Sadece kendi ülkemiz değil, 50'yi aşkın mazlum ülkenin liderliğini yapıyoruz." diyen Demiröz, şöyle konuştu:

"Bu bayramda Türkiye'nin sivil toplum ve yardım kuruluşları, Kızılay'ı ile Mehmetçik Vakfı, dünyanın neresinde sıkıntılı insanlar varsa, onlara ulaşmaya çalışıyor. Tabii son günlerde Arakan öne çıktı. Hepimizin yüreğini dağladı. Üzüntümüzün büyük olduğunu ifade etmek istiyorum. Orada yaşananları iyi analiz etmek lazım. Sadece sosyal medyadaki görüntülere bakarak yanılmamak lazım. Akıllıca hareket etmek gerekir. Orada bir tasfiye kararı alındı. Ardından bazı ülkelerden sesler yükselmeye başladı. Yeterli mi? Değil. Türkiye olarak çevremizdeki Suriye, Irak, Filistin, Libya gibi olmamak için el birliğiyle çalışmamız lazım."

- "Daha çok düzeltecekler"

Demiröz, Türkiye'nin, Avrupa Birliği, ABD ve diğer ülkeler dahil ekonomik olarak cendereye alınmaya çalışılmasına rağmen son günlerdeki verilerin ve ekonomideki toparlanmanın yüzlerini güldürdüğünü kaydetti.

Ülkenin önünü kesmek isteyenlerin her geçen gün derecelendirme kuruluşlarının yeniden düzeltmelerine maruz kaldığını vurgulayan Demiröz, şöyle devam etti:

"Daha çok düzeltecekler. Türkiye'nin bu yılki büyümesi kesinlikle yüzde 5'in üzerinde olacak. Birlik ve beraberlik içinde oldukça ne Avrupa'sı ne Amerika'sı ne de İsrail'i bize engel olamayacak. Yeter ki birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmayalım, huzur ortamında görevlerimizi yapalım. Siz Bitlis'te, biz de Türkiye çapında elimizden geleni yapacağız. Güvenlik konusunda da komutanlarımız elinden geleni yapacak ve Türkiye istenen noktaya gelecek. Türkiye en kısa zamanda dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girecek. Yeter ki birbirimize düşmeyelim. Bin yıllık kardeşliğimizi ve bu bölgedeki yanan ateşi bir an önce söndürelim."

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu da bayramın hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Birliğe, dayanışmaya, kardeşliğe ve huzura en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, buradaki hazirunla bunun en güzel örneğini sergilemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ustaoğlu, "Bugün aramızda olmayıp ilimizin en ücra köşesinde dağların zirvesinde, bayrağı ve vatanı için nöbeti başındaki Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere bütün İslam aleminin bayramını kutluyorum." dedi.

Daha sonra Vali Ustaoğlu ve Demiröz, törene katılanlarla bayramlaştı.

Vali Ustaoğlu, ardından Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları, İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçikleri, 112 Acil Servis, İtfaiye Müdürlüğü ve Özel Harekat Şubesini ziyaret ederek, buradaki personelin de bayramlarını kutladı.

Törene, Valisi Yardımcısı Murat Kütük, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Recep Yalçınkaya, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgenaral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler