Kur'an-ı Kerim'i "parmak uçlarıyla" öğreniyorlar

Kur'an-ı Kerim'i "parmak uçlarıyla" öğreniyorlar

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan kursta, farklı yaşlardaki 12 görme engelliye Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi ile Görmeyenleri Koruma Derneği iş birliğiyle açılan kursa katılan görme engelliler, Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde görme engelliler için açılan Kur'an kursunda, 12 kadın eğitim alıyor.

KOMEK Alaaddin Keykubat Kurs Merkezi'ndeki kurslara katılan 16-61 yaşlarındaki kursiyerlerden kimisi önceki bilgilerini geliştirmeye, kimisi de Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye çalışıyor.

Kurs hocası Fatma Bakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır bu görevi sürdürdüğünü söyledi.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim öğrenme konusunda çok azimli ve istekli olduğunu belirten Bakırcı, "Yeni açılan kursumuz mayısa kadar devam edecek. Her yaş gurubundan kursiyerimiz var. İsteğimiz, Konyamızda ve Türkiye'de engelliler için açılan kursların çoğalması" diye konuştu.

- "Kur'an öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum"

Kursiyerlerden Fadime Öztürk (61) ise yüzde 71 görme engelli olduğunu belirterek, "Kurstan çok memnun kaldım. Dünya ve ahirette yolumuz Kuran ile olsun" dedi.

Hatice Tuncer de yaklaşık 8 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybettiğini anlattı.

Belediyenin kendilerine özel kurs açtığını duyunca derslere gelmeye karar verdiğini dile getiren Tuncer, "Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Harfleri öğrendim, kursa devam ederek de bilgilerimi sağlamlaştırmak istiyorum. Bize bu huzuru yaşama imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'i "parmak uçlarıyla" öğreniyorlar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :