Kuraklıktan etkilenen ailelere Türkiye'den yardım eli

Kuraklıktan etkilenen ailelere Türkiye'den yardım eli

Türk Kızılayı ve AFAD, Etiyopya'nın Afar bölgesine 2 bin 500 ton gıda yardımı ulaştırdı

ADDİS ABABA (AA) - Türk Kızılayı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Afrika Boynuzu'nda kuraklıkla mücadele eden ailelere gönderilen 2 bin 500 ton gıda malzemesi, Etiyopya'nın Afar eyaletine ulaştı.

Türk Kızılayı ve AFAD işbirliğiyle, Dışişleri Bakanlığının koordinasyonunda organize edilen yardımın, Etiyopya ayağı tamamlandı.

Afrika Boynuzu'na insani yardım taşıyan iki gemide, un ve şekerden oluşan 11 bin ton gıda yardımının 2 bin 500 tonu Etiyopya'nın Afar eyaletinin başkenti Semera'da yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılmak üzere yetkililere teslim edildi.

Yardımların Afar eyaletinin 32 ayrı kasabasında 260 bin kişiye un, 400 bin kişiye şeker olarak dağıtılacağı öğrenildi.

Gıda yardımının bin 300 tonunun un, bin 200 tonunun şekerden oluştuğunu kaydeden Türk Kızılayı, Afarlı yetkililerin Türkiye'nin çalışmalardan çok memnun olduğunu ve Türk halkına teşekkürlerini ilettiklerini açıkladı.

Ayrıca heyette bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkilileri, bölgede bir hastaneyi ziyaret etti. Yetkililer, hastaneye yapılacak laboratuvar ekipmanı yardımı ile diğer ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı.

El Nino'nun yol açtığı kuraklık nedeniyle Doğu Afrika'da milyonlarca kişi açlıkla mücadele ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :