"Kura" ile gelen hayat

"Kura" ile gelen hayat

Afyonkarahisar'da soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede hepatit B olduğunu öğrenen 56 yaşındaki Mehmet Demirel'e iki oğlu da karaciğer dokusu vermek isteyince aralarında kura çekildi- Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Demirel'e, kurada çıkan oğlun

ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ / ORHAN KUZU - Afyonkarahisar'da gittiği hastanede tesadüfen Hepatit B olduğunu öğrenen 56 yaşındaki Mehmet Demirel, kendisine karaciğerini vermek isteyen iki oğlu arasında çektikleri kuranın ardından yapılan nakille yeniden hayata tutundu.

İscehisar ilçesinde yaşayan Demirel, soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede, hepatit B (Karaciğerde iltihaplanmaya neden olan ve Hepatit B virüsünün neden olduğu viral bir hastalık) olduğunu öğrendi.

Hastalığının son evresine geldiği tespit edilen Demirel, Afyonkarahisar'daki bazı hastanelerde gördüğü tedavinin ardından, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Servisi'ne başvurdu.

Merkezdeki tetkiklerde nakil olması gerektiğine karar verilen Demirel'in iki oğlu, gelinleri ve damadı doku testi yaptırdı. Tüm dokular uyumlu çıkınca, hastanedeki doktorların da tavsiyesiyle Demirel'in oğlundan nakil yapılması kararlaştırıldı.

Oğulları Serdar ve Oğuzhan'ın karaciğerlerini vermeyi çok istemesi üzerine Mehmet Demirel, iki oğlu arasında kura çekilmesine karar verdi. Kurada çıkan Serdar Demirel'den, babasına karaciğer dokusu nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen nakille Demirel, yeniden sağlığına kavuştu. Demirel, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Mehmet Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir ağrısı yokken soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede hepatit B olduğunu tesadüfen öğrendiğini söyledi.

İki oğlu ve bir kızı olduğunu anlatan Demirel, şunları kaydetti:

"Çok şanslı bir hastaydım. Kimisi organ alacak kişi bulamaz, benim gelinlerimin, damadımın ve iki oğlumun dokusu uydu. Hepsi de vermek istedi. Hocalarımızın, dokunun birinci derece akrabadan alınmasının daha sağlıklı olacağını söylemesi üzerine demokratik bir şey yaptık, kendi aramızda kura çektik. Büyük oğlum ile küçük oğlum arasında çektiğimiz kura, küçük oğluma çıktı. O da buraya geldi, ameliyat olduk. Nakil oldum, çok şükür sağlığıma kavuştum."

- "Hastalığımı ilk öğrendiğimde hiç korkmadım"

Büyük bir ameliyat geçirdiğini dile getiren Demirel, hayata pozitif bakmasının hastalığına da iyi geldiğini vurguladı.

Hastalığını öğrendikten sonra da soğukkanlı olduğunu bildiren Demirel, "Çatık kaşlı, karamsar olmaktansa hep pozitif olmak insanlara enerji veriyor. Hastalığımı ilk öğrendiğimde hiç korkmadım, hatta buraya gelmeden önce mezarımı yaptırdım. Doğduğumuza inanıyorsak ölüme de inanacağız." diye konuştu.

Üç çocuk babası Serdar Demirel ise "Dokularımız uyunca ağabeyimle ikimiz de ciğerimizi vermek istedik. İkimiz de 'Ben vereceğim' deyince, babam 'Böyle olmaz, kura çekelim' dedi. Sonra kendi aramızda çektiğimiz kura bana çıktı." dedi.

Demirel, babasının sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :