Kupayı Galatasaray aldı, çöpü belediyeye kaldı

Kupayı Galatasaray aldı, çöpü belediyeye kaldı

Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Florya'daki Metin Oktay Tesisleri çevresinde gece boyunca süren kutlamalardan geriye çöp yığınları kaldı.

Galatasaray, dün akşam Konyaspor ile oynadığı maçın ardından Süper Lig şampiyonluğunu ilan etti. Bu büyük başarının ardından binlerce Galatasaray taraftarı, Florya'da bulunan Metin Oktay Tesisleri'ne akın ederek şampiyonluğu kutladı ve takımlarını karşıladı. Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar, mahalle sakinleri için ise tam bir kabusa dönüştü.

Sokaklarda Yürümek İmkansız Hale Geldi

Kutlamalar sırasında taraftarlar tarafından etrafa atılan çöpler ve şişeler nedeniyle sokaklarda yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle tesisin hemen karşısında bulunan çocuk parkı, atılan alkol şişeleri ve çöpler nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Bu durum karşısında tesis yakınlarında oturan mahalle sakinleri, sabah uyandıklarında karşılaştıkları manzara karşısında isyan etti. Bakırköy Belediyesi ekipleri ise çöpleri toplamakta yetersiz kaldı.

Kupayı Galatasaray aldı, çöpü belediyeye kaldı

Mahalle Sakinleri Tepkili

Mahalle sakinlerinden Nermin Yazıcı, "Kendilerini şampiyon oldukları için kutluyorum. Ama taraftarlar daha nizami bir şekilde tutulabilirdi. Belki de kulüp yönetimi güvenliklerini kullanabilirdi. Dün gece burada her yer duman kaplıydı. Sabaha kadar müzik sesleri rahatsız ediciydi. Hasta var, çocuk var onlar da rahatsız oldu. Galatasaray kulübü kendisi sorumluluğu üzerine alarak burayı bir hale yola koysaydı, taraflı tarafsız puan toplayabilirdi. Berbat durumda, ben bahçede bulunan çöpleri attım. Buranın böyle olması gerekmiyordu, yakıştıramadım" dedi.

"Çöp Kutusunun Yanında Çöpü Yere Atıyorlar"

Taraftarların sabah saatlerinden itibaren tesis çevresinde toplandığını belirten İbrahim Alaplı ise, "Dün sabahtan itibaren kutlamalar başladı. Herkesin eğlenmeye hakkı var ama her taraf çöp oldu. Burada oturan apartman sakinleri bu işten çok muzdarip. Adam çöpün yanında çöpünü oraya değil de yere atıyor. Çok kötü durumda. 4 saatten bu yana temizlemeye çalışıyor burada arkadaşlar. Belki bir önlem alınabilirdi" şeklinde konuştu.

Bakırköy Belediyesi Yetersiz Kaldı

Bakırköy Belediyesi ekipleri, gece boyunca süren kutlamaların ardından oluşan çöp yığınlarını toplamakta yetersiz kaldı. Mahalle sakinleri, daha etkin bir temizlik ve düzenleme çalışması beklediklerini ifade ederek, Galatasaray kulübünün bu tür organizasyonlarda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.