Kumpas davaları için dizayn edilen Yargıtay dairesinin üyesine fezleke

Kumpas davaları için dizayn edilen Yargıtay dairesinin üyesine fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin eski üyesi Abdurrahman Kavun hakkındaki fezleke, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi- Fezlekede, "FETÖ/PDY isimli örgüt içerisinde yer alan yargı mensuplarının örgütün ta

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, Balyoz, Askeri Casusluk, Hrant Dink, Devrimci Karargah davalarına bakan mahkemelerin kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin eski üyesi Abdurrahman Kavun hakkındaki fezleke, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçundan tutuklanan eski Yargıtay Üyesi Abdurrahman Kavun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu Abdurrahman Kavun hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan hazırlanan fezleke, dava açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Fezlekede, şüpheli Kavun'un FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütü mensubu, diğer FETÖ mensupları Mehmet Kaya ve Bülent Çiçekli'nin evinde yapılan toplantılar sonucunda Yargıtay'a gönderilmesine karar verilen isimlerden olduğu belirtildi.

Kavun'un çevresindekilere sosyal demokrat bir yapıya sahip olduğu imajı yarattığı, hakim adayı olduğu dönemde dahi örgütün grup toplantılarına katıldığı kaydedildi.

Fezlekede, "FETÖ/PDY isimli örgüt içerisinde yer alan yargı mensuplarının örgütün talimatı ile yerine getirdikleri Balyoz ismi verilen soruşturma ve yargılamada haksız ve hukuksuz işlemleri sonucu verilen hukuka aykırı kararın da örgüt tarafından dizayn edilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandığı bilinmektedir. Söz konusu kararın onanmasında örgüt mensubu Abdurrahman Kavun'un da iştirak ettiği görülmektedir. Örgüt mensupları örgüt içerisindeki disiplinle hareket ederek bu kararın verilmesinde görev alan örgüt mensuplarını yakın takibe almış ve her türlü desteği örgüt disiplini içerisinde verdikleri görülmüştür. Örgüt mensuplarının ByLock üzerindeki yazışmalarında da bu husus açıkça görülmektedir." denildi.

- "9. Ceza'daki abilerin takibini zimmetledik"

Fezlekede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma yapılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde yer alan yargı mensuplarına örgüt adına talimat ve emirler veren örgüt jargonu ile "abi" olarak nitelendirilen örgütün sivil imamlarından "Nejat" kod isimli Mehmet Baysal ile eski Yargıtay üyesi Mehmet Kaya arasındaki ByLock yazışmalarına da yer verildi.

Bu kişilerin, yargı mensuplarının verdikleri yargı kararları, yargı kararı niteliğinde olmayan idari kararlar ile aile hayatı dahil tüm özel hayatlara ilişkin talimat, emir verdikleri aktarıldı. Fezlekeye göre Baysal ve Kaya arasında 2 Ocak 2016 tarihine ait yazışmalar şöyle:

"9. Ceza'daki abilerin takibini zimmetledik. İzzet abi ile Bünyamin, M.Kaya ve Salih Özaykut abiler görüştüler. Salih abi onun takibini yapacak. Ayrıca ihtiyaç halinde aynı apartmandan başka iki abi de ilgilenecekler. İzzet abiden, hem Ekrem Bey ile hem de Abdurrahman abi ile ilgilenmesini istedik. İzzet abi belli periyotlarla Ekrem bey ve Abdurrahman abi ile görüşecek. Ayrıca yol haritası için de gerekli çalışmayı yapıyorlar. Zaman zaman bilgi verecem.

Öte taraftan şöyle bir sıkıntımız var. 9. C.D. de eskiden çalışan Abdurrahman abi eşinden boşanmış, bilginiz vardır. Mevcut kaldığı lojmanda eski eşi ve çocukları oturuyor, kendisi kiraya çıkmış. İzzet abinin Abdurrahman abi ile görüşmesini istemiştik. Çünkü başka kimse tesir edemiyor. İzzet abi görüşmüş ve yemek yemiş, daha iyi bir durumda olduğunu söylüyor. Değişik vesilelerle görüşmeye devam edecek. Abdurrahman abi yeniden evlenmek niyetinde olduğunu söylemiş, hatta birkaç kişiye de bakmış. Önceden baktığı işlerle ilgili sıkıntılı herhangi bir ifade kullanmamış. O abi şimdilik kontrol altında. İzzet abi, bu abinin çok pejmürde dolaştığını söylüyor. Bir ara götürüp üstüne başına birşeyler almanın yararlı olacağını söylüyor. Aralarındaki hukuk nedeniyle bunu kendisinin yapabileceğini söylüyor.

Ayrıca boşandığı eşine 1500 TL nafaka, eşi ve çocuklarının oturduğu evin kirası, telefon, elektrik, su gibi giderlerini karşılamaya devam ediyormuş. Çocuklarına da harçlık veriyormuş. Kendisi de başka bir evde yaşıyor. Bu nedenle normalin üzerinde fazladan güncel ihtiyaçlar nedeniyle ödenen bir para var. Abimiz yardıma ihtiyacının olduğunu ifade etmiş. İzzet abi ümitli konuşmamış. Ancak abiler 'belli bir yardım olmasın ama şu anda çok pejmürde olduğu için kıyafet konusunda yardımcı olsak, İzzet abi bir yere götürüp giydirse' diyorlar."

- Kararı 9 Ekim 2013'te oy birliğiyle vermişlerdi

Balyoz Planı davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yapılan duruşmalı temyiz incelemesinin ardından karar, 9 Ekim 2013'te açıklandı. Davada, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Ergin Saygun, Nejat Bek, Süha Tanyeri, Şükrü Sarıışık, Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 237 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararları oy birliğiyle onandı.

Yargıtay'daki cemaat yapılanmasına karşı yeni üyelerin seçilmesinin ardından Yargıtay Başkanlık Kurulu, 2015'te yeni görev dağılımı yaparak, 9. Ceza Dairesi üyelerini farklı dairelere göndermişti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin oy birliğiyle aldığı kararda imzası bulunan Başkan Ekrem Ertuğrul ile üyeler Abdurrahman Kavun, Ahmet Toker, Hamza Yaman halen FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklu bulunuyor. Karara imza atan bir diğer üye Fikriye Şentürk ise firari.

9. Ceza Dairesinin bu eski üyeleri, Balyoz Davası'nın yanı sıra Askeri Casusluk, Hrant Dink, Devrimci Karargah davalarındaki mahkumiyet kararı veren yerel mahkeme kararlarını onamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :