Kulu’da Hedef 150 Ünite Kan

Kulu’da Hedef 150 Ünite Kan

Konya'nın Kulu ilçesinde Kızılay'ın seyyar kan alma tırı, iki gün sürecek kampanyada 150 ünite kan bağışı hedefliyor. Dr. Serdal Semen başkanlığındaki ekip, gurbetçilerin yoğun olduğu bu dönemde kan bağışına dikkat çekiyor.

Kızılay, Konya'nın Kulu ilçesinde kan bağışı kampanyasını başlattı. Kızılay ekibinden Dr. Serdal Semen liderliğinde yürütülen kampanyada, iki gün içerisinde 150 ünite kan bağışı alınması planlanıyor. Kampanya, beş personelin katkısıyla gerçekleştirilecek.

Gurbetçilerin Katkısı Büyük

Dr. Serdal Semen, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, yaz tatili için Kulu'ya gelen gurbetçilerin nüfus artışına katkıda bulunduğunu ve bu nedenle kan bağışlarında artış yaşandığını belirtti. Semen, "Bu aylarda Kulu'nun nüfusu dünyanın çeşitli ülkelerinden yaz tatili için gelen gurbetçiler ile artıyor ve kan vermede artış oluyor," dedi.

Kan Bağışının Faydaları

Kan bağışının vücut sağlığına olan faydalarına da değinen Dr. Semen, "Kan vermenin vücut sağlığına da faydası var. Vücudun taze kan üretmesine yarar sağlayacaktır. Ayrıca kan veren vatandaşların verdikleri kanların laboratuvarlarda yapılan incelemelerinde bilmedikleri herhangi bir rahatsızlıkları varsa ortaya çıkacaktır," şeklinde konuştu.

Kulu’da Hedef 150 Ünite Kan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.