Kulu’da dilenciler paraları alınıp ilçe dışına bırakıldı

Kulu’da dilenciler paraları alınıp ilçe dışına bırakıldı

Konya'nın Kulu ilçesinde bayram nedeniyle gelen gurbetçileri fırsat bilerek artan dilenciler üzerine zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Çocuklarını kullanarak duygu sömürüsü yapan dilenciler üzerinden çıkan paralara el konulup ilçe dışına bırakıldı

Konya'nın Kulu ilçesinde Kurban Bayramı dolasıyla yurt dışından memleketlerine gelen gurbetçi vatandaşların artmasını fırsata çeviren ve genellikle çocukları istismar aracı olarak kullanan dilenciler yoğun şikayetlere neden oldu.

Artan şikayetler üzerine ilçenin en işlek caddelerinde ve bulvarlarında denetimlerini artıran zabıta ekipleri, çocuklarını da kullanarak duygu sömürüsü yapıp para dilenen şahısları yakaladı. Zabıta müdürlüğüne götürülerek haklarında Kabahatler Kanununa muhalefetten idari para cezası kesilen dilencilerin üzerlerinden çıkan paralara da el konuldu. Dışarıdan ilçeye gelen dilenciler, işlemlerinin ardından tekrar ilçe dışına bırakıldı.

Kulu’da dilenciler paraları alınıp ilçe dışına bırakıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum