Kültür ve Yaşam Merkezi hizmete girdi

Kültür ve Yaşam Merkezi hizmete girdi

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından kent merkezine yaptırılan Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi hizmet vermeye başladı.Beyşehir Belediye...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi tarafından kent merkezine yaptırılan Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi hizmet vermeye başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin dış mimarisinden esinlenilerek yaptırılan, bünyesinde bin 71 kişi kapasiteli konferans salonu olan göl manzaralı bir Kültür ve Yaşam Merkezi’ni Beyşehir’e kazandırdıklarını söyledi.

Kültür ve Yaşam Merkezi'nin tamamlanmasıyla ilçedeki sosyal ve kültürel etkinliklerin bundan böyle daha da ivme kazanacağını belirten Özaltun, "Kültür ve Yaşam Merkezi, bizim dönemimize nasip ve kısmet oldu. Üç yıl öncesinde, biz de seçim beyannamemizde kültür merkezinin yapımının sözünü vermiştik. Şükürler olsun ki, inşaatına başladık ve çok hızlı bir şekilde bitirilerek vatandaşımızın hizmetine sunuldu." diye konuştu.

Bu tesisi ilçeye kazandırırken sadece konferansların yapılabileceği bir kültür merkezi değil, burada çeşitli alanların olacağı bir yaşam merkezi oluşturmak amacıyla da yola çıktıklarını ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Kültür ve Yaşam Merkezimizin tamamlanıp hizmete açılmasıyla birlikte, burada çeşitli etkinlikler de hemen başladı. Mayıs ayında ise okullarımızdan mezuniyet törenlerinin merkezimizde yapılması için peş peşe talepler geliyor. Mayıs ayını da bu şekilde ve diğer etkinliklerle doldurmak üzereyiz. Tabi, boş olduğu, müsait olduğu müddetçe herhangi bir ücret talep etmeden, kurumlarımıza, okullarımıza merkezimizi tahsis ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Buranın bodrum katı düğün salonu olarak değerlendirilebilecek. Orta ve zemin katta sinema, market yapılabilecek alanlarımız var. Son katlarda ofislerimiz, iş yerlerimiz var. Sergi ve fuaye salonu, 500 araçlık otoparkı ile pek çok donatıya sahip merkezimizin hemen karşısında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu da bulunuyor. Bu tesisin de hizmete girmesiyle bu bölgede yeni bir cazibe alanı, yaşam merkezi oluşacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :